28 Temmuz 2016 12:51

HDP Milletvekili Mizgin Irgat ifadeye çağrıldı

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ı ifadeye çağıran Güroymak Cumhuriyet Savcılığı, TBMM'ye yazılı tebligat göndermek yerine evine polis gönderdi.

Paylaş

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ı hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadeye çağıran Güroymak Cumhuriyet Savcılığı, TBMM'ye yazılı tebligat göndermek yerine Irgat'ın evine polis gönderdi.

Bitlis Güroymak Cumhuriyet Savcılığı, HDP Bêdlîs Milletvekili Mizgin Irgat hakkında yürüttüğü bir soruşturma kapsamında TBMM'ye yazılı tebligat göndermek yerine Tatvan'daki ikamet adresine sivil polisleri göndererek ifadeye çağırdı. Irgat'ın evde olmadığını bir yakınından öğrenen polis, tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldı. 

Daha önce yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermek amacıyla TBMM'ye tebligat gönderildiğini belirten Irgat, "İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Daha önce İzmir, Bitlis ve Tatvan'da yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermem için Meclis'e yazılı tebligat gönderildi. Ancak, bu kez yazılı tebligat yerine iki sivil polisi ikamet ettiğim eve göndermişler. Bu durum hukuka aykırı bir durumdur. HDP vekillerine siyasi bir mesaj verilmek isteniyor" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT Müsteşarı'yla görüşüyor

SONRAKİ HABER

10 Ekim şikayetini şikayet ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa