28 Temmuz 2016 12:32

'Milletvekillerine tatilde bile yıpranma payı getirdiniz'

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı: 'Milletvekillerine tatilde bile yıpranma payı getirdiniz. Bu doğru değildir. Derhal geri çekilmelidir' dedi.

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının milletvekillerinin tatilde bile yıprandığına karar verdiğini ve fiili hizmet zammı uyguladığını belirterek, “Milletvekillerine tatilde bile yıpranma payı getirdiniz. Bu doğru değildir. Bu uygulama yanlıştır,  derhal geri çekilmelidir” dedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 14.00'te açıldı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Meclis Genel Kurulu'nda, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısının 28. Maddesi üzerinde verilen önerge üzerinde yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Sayın Bakan, diğer yandan, Resmi Gazete’de dün yayınlanan bir kararla milletvekillerine tatilde bile yıpranma payı getirdiniz.  Bu hepimizi çok ciddi şekilde yaraladı. Böyle bir uygulamanın Meclis tarafından çıkmadığını halkımıza anlatmak istiyorum. CHP milletvekillerinin veya herhangi bir milletvekilinin bu konuda bir dahli yoktur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı milletvekillerinin tatilde bile yıprandığına karar vermiş ve fiili hizmet zammı uygulamıştır. Bu doğru değildir. Bu uygulama yanlıştır,  derhal geri çekilmelidir.

Yıpranma payı vatandaşlarımıza uygundur, sağlıkçılara uygundur, Emniyet görevlilerine uygundur ama milletvekillerine sorulmadan böyle bir uygulamanın yapılması hele hele böyle bir dönemde yapılması milletvekillerinin tamamını hepimizi halkın önünde bir hedef haline getirmiştir. Bunun milletvekillerinin rızasıyla olmadığını tekrar dile getiriyorum. Bu fiili hizmet zammının vatandaşlara uygulanması gerektiğini tekrar ısrarla söylüyorum.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Mahalle derneği kurulmasına OHAL engeli!

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT Müsteşarı'yla görüşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...