28 Temmuz 2016 10:20

MEÜ'de 2 akademisyenin sözleşmesi feshedildi

Barış bildirisine imza atanlara dönük cadı avı başlatan Mersin Üniversitesi 2 akademisyenin daha sözleşmesi yenilenmeyerek, işine son verdi. 

Paylaş

Mersin Üniversitesi tarafından barış bildirgesi imzacı akademisyenlerine yönelik cadı avı hız kesmeden devam ediyor. Sistematik şekilde akademisyenlerin işine son veren üniversite 2 akademisyenin daha sözleşmesini yenilememe kararı ardı. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 26 Temmuz tarihinde tebliğ edilen tebligatlarla imzacı akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz ile Yrd. Doç. Dr. Melahat Kutun'un sözleşmleri yenilenmeyeceği bildirildi. Tebligatta sözleşmelerin yenilenmemesinin gerekçesi olarak ise "Barış bildirgesine imza attıkları için haklarında başlatılan adli ve idari soruşturmalar" gösterildi. Akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz'ın 31 Ağustos'ta, Yrd. Doç. Dr. Melahat Kutun'un ise 15 Ağustos'ta biten sözleşmeleri ardından üniversiteden ilişiği kesilecek.

Mersin Üniversitesi daha önce de "Bu suça ortak olmayacağız" barış bildirgesine imza atan 6 akademisyeninde sözleşmesi yenilenmeyerek, işine son verilmişti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ağbaba: Denetimli serbestlik iki yıla çıkarılsın

SONRAKİ HABER

IŞİD'in kilit saldırısında halen iddianame ortada yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa