28 Temmuz 2016 09:50

‘TRT, HDP’ye de yer verecek mi?’

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kılıçdaroğlu’nun ilk kez darbe girişiminin ardından konuk olduğu TRT’ye ilişkin Meclis’te soru önergesi verdi.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk kez darbe girişiminin ardından konuk olduğu TRT’ye ilişkin Meclis’te soru önergesi verdi. 

Beştaş, Başbakan Binali Yıldırım’a “TRT ekranlarında hiçbir biçimde yer almayan HDP liderleri ile mensuplarının bundan sonra TRT ekranlarından halka ulaşması sağlanacak mıdır” diye sordu. 

HDP’li Beştaş, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun TRT şikayetiyle ilgili “Ben senin TRT'ye çıkmadığını bilmiyordum. Böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar zaman yer ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı” sözlerini hatırlattı. Bu durumun sorumlusu TRT yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı hakkında bilgi isteyen Beştaş, “Neden muhalefet liderlerinin TRT ekranlarına çıkarılmayışına sessiz kaldınız?” diye sordu. 

‘BAZI ÇEVRELERE KAYNAK MI AKTARILIYOR?’

TRT'nin dış yapımlar için yılda 600 milyondan fazla para harcadığı iddialarına da dikkat çeken Beştaş, “Devlet televizyonu olması dolayısıyla daha ekonomik koşullarda harcama yapması gerekirken aksine tutum sergilemesinin sebebi yüksek miktarda bütçe aktarımı mıdır? Halkın vergileriyle var olan bir kurumun bazı kişi ya da kişiler lehine işlem tesis etme sebebi nedir?” sorularına yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Şenal Sarıhan: 1402’liklere dönmesin

SONRAKİ HABER

Emek ve demokrasi güçlerinden HDP 'nin mitingine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...