28 Temmuz 2016 09:17

Kritik YAŞ toplantısı sona erdi

Darbe girişiminden sonra öne alınarak Çankaya Köşkü'nde yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi.

Paylaş

Darbe girişiminden sonra Ağustos ayında yapılması planlanan ancak öne alınan Yüksek Askeri Şura toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde başladı. 

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde başladı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ile birlikte Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı ve ilk kez Genelkurmay Başkanlığı binasındaki Çakmak Salonu'nun dışında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantının yapıldığı salonun önünde Başbakanlık korumalarının bekletilmesi dikkat çekti. 

İlk kez Çankaya Köşkü’nde düzenlenen YAŞ sona erdi. 5 saat süren toplantının ardından komutanlar Köşk’ten ayrıldı.

Dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile normalde YAŞ ile ihraç edilmesi gereken birçok askeri yetkili, zaten ihraç edilmiş oldu ve böylece yargıya açık olan YAŞ ihraçlarının da yargı yolu kapanmış oldu.

Bugün gerçekleştirilen YAŞ toplantısında TSK komuta kademesinin terfi, atamaları ve emeklilik durumları da belirlenecek. AKP, darbe girişimi sonrasında TSK'yı yeniden tümüyle dizayn etme isteğini saklamazken, mevcut komutanların durumları ise belirsizliğini koruyor. 

Ayrıca KHK ile TSK'dan atılan komutanların yanı sıra YAŞ toplantısından kısa süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu da istifa etti. 

YAŞ kararlarının ayrıca yürürlüğe girmesi için 30 Ağustos tarihinin beklenmeyeceğini açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararların Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi. 

Bu arada dün FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 149 general ve amiral, bin 99 subay, 436 astsubay Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılmıştı. (ANKARA)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Hukuk geçerli olmalı, devletin darbecilerden farkı kalmaz'

SONRAKİ HABER

Yeni kâbus: Haber yapmak suretiyle darbeye zemin hazırlamak 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...