09 Mayıs 2012 05:21

Yazar Yakup Köse'ye bir yıl hapis cezası

İslamcı Yazar Yakup Köse, 1999'da tutuklu bulunduğu cezaevinde "Allah Bismillah, Allah u Ekber" diye yüksek sesle tekbir getirdiği gerekçesiyle İstanbul Özel Yetkili 14.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.14 yaşında iken İBDA C örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis

Yazar Yakup Köse'ye bir yıl hapis cezası
Paylaş

İslamcı Yazar Yakup Köse, 1999'da tutuklu bulunduğu cezaevinde "Allah Bismillah, Allah u Ekber" diye yüksek sesle tekbir getirdiği gerekçesiyle İstanbul Özel Yetkili 14.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

14 yaşında iken İBDA C örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis yatan İslamcı Yazar Yakup Köse, 1999'da tutuklu bulunduğu cezaevinde "Allah Bismillah, Allah u Ekber" diye yüksek sesle tekbir getirdiği gerekçesiyle İstanbul Özel Yetkili 14.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Köse, o dönem tekbir getirdiğini ve cezaevi yönetimi tarafından disiplin cezasına çarptırıldığını belirterek, cezaevi idaresinin kendisi hakkında yaptığı suç duyurusu neticesinde bir yıl hapis cezasına çarptırıldığını ifade etti. Köse, açılan dava süreciyle ilgili şunları belirti: "Yukarıda bahsettiğim cezaevi yönetiminin suç duyurusu üzerine İstanbul 6 No'lu DGM'de örgüte yardım ve yataklıktan hakkımda dava açılmıştı. Davanın hâkimi Metin Çetinbaş, 28 Şubat döneminde cuntanın brifinginden geçmiş, şimdi ise Ergenekon avukatları arasındadır. Çetinbaş'ın baktığı çete davaları beraatla, İslâmcıların davaları ise en üst cezadan sonuçlanırdı her nedense!"

Köse, bir buçuk yıldır 28 Şubat hukuksuzluğuyla mücadele ettiğini dile getirerek, bu mücadeleye başladığından beri o süreçte açılan davaların birer birer karara bağlanmaya başladığını belirtti. Köse, "Hayata dönüş operasyonunun pisliklerinden bahsettiğim için 19 Aralık 'Hayata Dönüş' operasyonunun yıldönümünde 10 yıl ceza verildi. Şimdi ise ilk 28 Şubat hakkında 27 Mayıs 2011'de suç duyurusunda bulunduğum tarihin yıldönümünde cezam onaylandı ve infazı verildi" diye konuştu.

1980 darbesinde doğduğunu ve 27 Mayıs darbesinin 35. yıldönümünde gözaltına alındığını kaydeden Köse, "Her an kapı sertçe yumruklanıp 'Aç kapıyı, polis!' sesini duyabilirim.17 yıl önce 14 yaşındayken anne ve babamın gözü önünde bileğime takılan kelepçeler, 2012 yılında eşim ve 2 kızımın gözü önünde tekrar takılabilir" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Denizler Siverek’te de anıldı

SONRAKİ HABER

Okula başlama yaşı netleşti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...