09 Mayıs 2012 04:42

Öcalan ile görüşe 288 gündür izin verilmiyor

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarının müvekkilleriyle haftalık olağan görüşme için yaptıkları başvuruya, "gemi bozuk" gerekçesiyle yine izin verilmedi.PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Mazlum Dinç, Hüseyin Boğatekin ve Rezan Sarıca, müvekkilleriyle haftalık olağan görüşmele

Öcalan ile görüşe 288 gündür izin verilmiyor
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarının müvekkilleriyle haftalık olağan görüşme için yaptıkları başvuruya, "gemi bozuk" gerekçesiyle yine izin verilmedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Mazlum Dinç, Hüseyin Boğatekin ve Rezan Sarıca, müvekkilleriyle haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek için dün Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunmuştu. İmralı Cezaevi İdaresi tarafından avukatlara verilen yanıtta, "gemi bozuk" olduğu iddiasıyla görüşmenin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi. Öcalan'ın avukatlarının Cuma günü müvekkilleri ile görüşmek için yarın yeniden başvuru yapması bekleniyor.

27 Temmuz 2011 (288 gündür) tarihinden bu yana görüş için başvuran Öcalan'ın avukatlarının talepleri, "gemi bozuk" ve "hava muhalefeti" gerekçeleriyle İmralı Cezaevi İdaresi tarafından engelleniyor. Avukatların önceki hafta yaptıkları başvuru da "gemi bozuk" gerekçesiyle reddedilmişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Dokuz ışık'lı Başkanlık savunusu

SONRAKİ HABER

6 muvazzaf asker adliyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...