27 Temmuz 2016 15:36

Kamuda OHAL talimatı: Telefonu açık tut çağırabiliriz

OHAL kapsamında kamu emekçilerine “24 saat telefonunu açık tut ve göreve hazır ol” yazısı tebliğ edildi.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında kamu emekçilerine “24 saat telefonunu açık tut ve göreve hazır ol” yazısı tebliğ edildi. Ayrıca bazı hastanelere gönderilen yazıyla da devlet memurlarına rapor verilmesi yasaklandı.

Mersin’de Vali Yardımcısı ve Akdeniz Kaymakamı imzasıyla okullara gönderilen bir yazı ile; ilçede görev yapmakta olan her düzeydeki kamu personelinin isimleri ile güncel telefon ve e-mail adreslerinin kısa sürede Mersin Valiliği OHAL Bürosuna gönderilmesi istendi. Yazıda kamu personelinin telefonlarını her an görüşmeye açık tutması ve arandığında ulaşılabilir olmasının her personele tebliğ edilmesi talep edildi. Gönderilen yazıda kamu personeline “Kendisine ulaşamadık şeklinde bir mazeretin kabul edilmeyeceğinin tebliğ edilmesi ve mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde de verilecek talimatla kurumlarının başındaki işe dönmeleri gerektiğini bilmesi” istendi.

TELEFONUNU AÇIK TUT AĞRISI

Kamu emekçilerine tebliğ edilen yazı şöyle: “Akdeniz Kaymakamlığının OHAL Bürosunun 23.07.2016 tarih, 2 sayılı ve “Kamu Çalışanlarının İletişim Bilgileri” konulu yazısı gereği; Kullanmış olduğum telefonu her an görüşmelere açık bulunduracağım, arandığında ulaşılabilir olacağı, ulaşılamadı şeklinde bir mazeretin kabul edilmeyeceği, mesai saati dışında ve tatil günlerinde de verilecek talimatla kurumdaki görevimin başına dönmem gerektiği tarafıma tebliği edilmiştir” 

Öğretmenler çalıştıkları 10 ay sonucu 2 ay ücretli izne çıkıyorlar. O süre zarfında zaten okullar kapalı oluyor. OHAL kapsamında tebliğ edilen yazı ile her an göreve dönmeleri ve 24 saat hazır şekilde telefonun başında olmaları isteniyor. Oysa ki öğretmenlerin iki aylık ücretli izinleri yasada güvence altında olan kazanılmış hakları. Bu uygulama ile kazandıkları hakları gasbedilmek isteniyor.

RAPOR YASAKLANDI

Ayrıca bazı hastanelere gönderilen yazıyla da devlet memurlarına rapor verilmesi yasaklandı. Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve SGK ortak bir şekilde yaptığı duyuru ile devlet memurlarına ikinci bir duyuru gelene kadar, hiçbir şekilde istirahat raporu verilmemesini istendi. Bu duyuru birçok hastaneye mail olarak gönderildi. Emekli Sandığına bağlı olan hastalara kesinlikle sağlık raporu verilmemesi de belirtilirken sadece operasyon geçirmiş, hastalığı belgelenmiş veya hastanede yatan hastalara rapor verilebileceğinin altı çiziliyor. Ayrıca SGK’nin devlet memurlarını sistem üzerinden takip edeceği bir model üzerinde çalıştığı ve hafta içinde bunun uygulamaya sokulacağı bilgisi veriliyor.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan davalarından vaz mı geçiyor?

SONRAKİ HABER

‘Somut delil olmayan yargıç ve savcılar bırakılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa