27 Temmuz 2016 14:48

Antep Gazi-Ulaş’ta sendika değiştirme baskısı

Antep’te TÜMTİS, örgütlü olduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gazi-Ulaş'ta işçilere sendika değiştirme baskısı yapıldığını açıkladı.

Paylaş

TÜMTİS Antep Şubesinde yapılan açıklamayı sendikanın Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım okudu. TÜMTİS açıklamasına DİSK, KESK ve Türk-İş sendika şube yöneticileri de katılarak destek verdi.

‘İŞYERİ TEMSİLCİMİZİN İŞİNE SON VERİLDİ’

İşçilerinin “yasa dışı uygulamalarla karşı karşıya” olduklarını belirten TÜMTİS açıklamasında, “Üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız” denildi. Yıldırım açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Gazi-Ulaş’ta, TİS ile güvence altına alınan hak ve kazanımları yok ve esnek çalışma biçimlerini hayata geçirmek için şirket ve belediye yönetimi bir süredir kol kola bir organizasyona girmiş bulunmaktadır. Hukuksuzlukta sınır tanımayan belediye ve şirket yönetimi, son olarak İşyeri Temsilcimiz Bülent Özaslan ve üyelerimizden Ahmet Bilici’nin işine son verdi.” Yıldırım ayrıca “Disiplin Kurulu kararı olmadan işçi çıkartılamaz” hükmüne rağmen işçi çıkarıldığını söylediği belediye ve işveren yöneticilerinin çalışma saatlerini esnettiklerini ve çalışma sürelerinin günde 18-19 saati bulabildiğini belirtti.

‘E-DEVLET ŞİFRELERİNİ VERMEYE ZORLANIYORLAR’

İşçilere işten çıkarma tehdidiyle sendika değiştirme baskısı yapıldığını da belirten Yıldırım, işyerindeki sendika baskısına da dikkat çekti: “Suç olmasına rağmen işçileri e-devlet şifrelerini vermeye zorlayan belediye ve şirket yönetimi, işten çıkarma tehdidi ile işçiyi TÜMTİS’ten istifa ettirip Hak-İş’e bağlı sarı sendika Öz Taşıma-İş’e üye yapmaktadırlar. Bu organizasyonun başında da Denizli’den geldiği söylenen ve yedi ay önce işletmeye genel müdür olarak atanan Recep Tokat ve ekibi bulunmaktadır.”

Açıklama sonunda Yıldırım, “Sayın Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere belediye yetkililerini ve şirket yöneticilerini bu hukuksuzluğa son vermeye, işten çıkarttığı işçileri geri alarak işbaşı yaptırmaya ve çalışanların sendika seçme hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avon işçileri: Mücadelemiz devam edecek

SONRAKİ HABER

‘Tek çare demokrasiyi kurumsallaştırmaktır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...