27 Temmuz 2016 13:51

İzmir’de 'Darbelere hayır, demokrasi hemen' mitingine çağrı

HDP İzmir İl Örgütü yaptığı basın toplantısıyla İzmirlileri 29 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda yapacakları mitinge çağırdı.

Paylaş

HDP, "Darbelere hayır, demokrasi hemen" sloganıyla, İzmir'de 29 Temmuz Cuma günü saat 18.00'da Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacak. Mitingde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşacak.

Mitingle ilgili HDP İzmir İl Örgütü de bir basın açıklaması yaparak katılım çağrısında bulundu. İl binasında yapılan açıklamaya HDP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, il yöneticileri ve EMEP İl Başkanı Cabbar Demirci katıldı.

Basın metnini okuyan İl Eş Başkanı Mahfus Güleryüz, kriz ve kaos ortamından çıkışın yolu OHAL ilan ederek baskı politikalarını arttırmak olmadığını belirterek "Gerçekten darbeye karşı olmanın ölçütü darbe tehlikesi ortadan kalktıktan sonra gerçekleştireceğiniz demokrasiden, özgürlükten ve halktan yana tutumlardır. Bu nedenle de yapılması gereken en doğru şey kararlı biçimde demokratikleşmeyi sağlamak, ülke içinde ve dışında barış politikalarının geliştirerek yeniden bir barış ve çözüm sürecinin inşa edilmesi olacaktır"  dedi. 

Darbeye ve OHAL'e karşı demokratik direnişi büyütmek amacıyla mitinge çağrıda bulunan Güleryüz şunları söyledi " Demokrasiden, barıştan ve insan haklarından yana olan tüm İzmirlileri demokratik siyaset buluşmamıza bekliyoruz".

Daha sonra konuşan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da konuşmasına darbeyi kınayarak başladı "OHAL'in ilan edilmesi de başlı başına sorundur. 90 yıllık bir Cumhuriyetin hala darbelerle uğraşması Türkiye halkları açısından kabul edilebilir bir şey değildir. Demek ki bu ülke hale demokratikleşmemiştir" dedi. 

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de şunları söyledi "Darbe, savaş ve şiddet iklimine karşı eşitliği, demokrasiyi adaleti ve özgürlüğü savunmalıyız. Bu mitinge İzmirlilerin kalabalık katılacağını düşünüyorum. Bunun devam edeceğini öngörüyoruz. Darbeyi savuşturan hükümet, otoriter rejime yönelmek için bunu kullanan bir hükümetle karşı karşıyayız. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TSK: Darbe girişimine TSK’nin yüzde 1.5’i yer aldı

SONRAKİ HABER

YHK'den taşeron sağlık işçilerine yüzde 1’lik zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...