27 Temmuz 2016 13:11

Turizmciler: Kamuda izinler açılsın!

‘Memurların yıllık izinlerinin durdurulması’ ile İşlerinin olumsuz etkilendiğini söyleyen turizmciler, kararın yeniden değerlendirilmesini istedi. 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan ve Resmi Gazetede yayımlanan OHAL kararındaki ‘Memurların yıllık izinlerinin durdurulması’ maddesi turizmcileri zor durumda bıraktı. İşlerinin olumsuz etkilendiğini söyleyen turizmciler, kararın yeniden değerlendirilmesini istedi. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ şunları söyledi: “Marmaris, Ramazan Bayramı’nda 25 yılın en dolu dönemini yaşamış ve yaklaşık 1 milyon vatandaşımız tatile gelmişti. Bayram sonrası normal yaşama döndük ve konaklama sektöründe doluluk yüzde 50 civarında seyretti. Darbe girişimi sonrası turizmciler olarak bir darbe daha yedik ve iptaller yaşandı. İç pazarımızda yaşanan iptaller sonrası uçak iptalleri de oldu. Hâlâ İran ve Rusya’dan uçak gelmiyor. ‘Kararlar alındı, turist gelecek’ deniliyor ama ortada somut bir şey yok. Darbe kalkışması sonrası memurların izinlerinin iptaliyle sıkıntılar baş göstermeye başladı. Temmuz ve ağustos, Marmaris’in en fazla yerli turist ağırladığı aydır. Memurların izinlerinin iptali turizm sektörü için çok ağır karardı. Şu an her otelde iptaller gerçekleşti ve halen devam ediyor. Konaklama sektöründe doluluk oranı çok azdı, yaşanılanlarla yüzde 30- 50 arasında seyretmeye başladı”. 

KAPATAN ÇOK!

Konaklama sektöründen meslektaşlarıyla yaptığı görüşmelerde 1 Ağustos’tan itibaren çok sayıda nitelikli olarak tanımladıkları otellerin kapatma kararı aldığına tanık olduğunu söyleyen Özbozdağ, “Şu anda 5- 6 civarında otel kapatma kararını kesinleştirdi ve ay başına kadar rakamlar yükselecektir. Yetkililer bir an önce turizmciler için önlem almalıdır. Bacasız sanayi batma noktasına geldi.”

‘BUYÜK ENDİŞE İÇİNDEYİZ’

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise şunları söyledi: ‘Bu yıl yaşadığımız sıkıntılar ve bombalama olayları nedeniyle ülke imajımız çok kötü duruma geldi. Yerli turistin en yoğun olduğu bu ay ve gelecek aylarda rezervasyonlar iptal edildi. Turizmciler olarak büyük endişe içindeyiz. Bir an önce tedbirler alınarak kamu kurum kuruluşlarında çalışanların yıllık izinleri tekrar açılmalıdır.”(MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklu Sibel Çapraz tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

Dolandırıcılık  yüzde 80 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...