27 Temmuz 2016 13:01

Hasta tutuklu Sibel Çapraz tahliye edilmedi

Tedavisi tamamlanmadan tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz ilk duruşmasında, ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle tahliye edilmedi. 

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 2015 yılının Kasım ayında kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralanan ve tedavisi tamamlanmadan tutuklanarak, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz hakkında açılan davanın ilk duruşması Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Örgüt üyeliği" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" iddialarıyla yargılanan Çapraz, tutuklu bulunduğu İzmir Menemen'den SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Çapraz'ın ilk duruşmasına yakınları ile avukatları katıldı. 

İŞKENCE ALTINDA BOŞ KAĞIT İMZALATTIRILDI

Tercüman eşliğinde Kürtçe savunma yapan Çapraz hiçbir illegal bir yapının içerisinde bulunmadığını, cezaevi koşullarında hastalığının daha da ağırlaştığını belirterek tahliyesini talep etti. 

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve SEGBİS sistemiyle tanık olarak dinlenen Şirvan Şedal ise, Çapraz hakkında verdiği ifadenin işkence altında alındığını belirterek, "Zorla boş kağıda imza attırdılar. Çapraz'ı tanımıyorum" diye konuştu.

En son söz alan avukatlar ile Çapraz'ın tahliyesini talep etti. 

Yapılan savunmaların ardından duruşmaya 10 dakika ara veren mahkeme heyeti, "Kaçma şüphesi" ve tanıkların dinlenmesi için Çapraz'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 25 Ekim tarihine erteledi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklunun can güvenliği yok!

SONRAKİ HABER

Turizmciler: Kamuda izinler açılsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...