27 Temmuz 2016 12:53

Hasta tutuklunun can güvenliği yok!

Metris R Tipi Kapalı Cezaevinde hasta tutuklu Cengiz Sinan Halis Çelik adli tutukluların saldırısında yaralandı.

Paylaş

Metris R Tipi Kapalı Cezaevinde adli tutukluların saldırısında yaralanan hasta tutuklu Cengiz Sinan Halis Çelik’in kardeşi Nergiz Çelik, kardeşinin uğradığı saldırının kamera görüntülerini izlediklerinde tüm personelin saldırıya göz yumduğunu gördüklerini söyledi. 

Savcının kendilerine “Bizim tek hatamız yaşlı bir gardiyanı oraya koymak” demekle yetindiğini kaydeden Çelik şunları söyledi; “Bize savcılıkta iki kamera kaydı gösterildi. Kayıtlarda saldırıyı yapan Talat Turhan ve yanında tekerlekli sandalyede oturan biri var. Bir gardiyan ile birlikte havalandırmaya çıkmak istiyorlar. Daha sonra bunlar havalandırmaya çıkarılıyor. O esnada kayıtta gördüğümüz diyalog ve itiraz tarzında gelişen bir şey vardı. Talat gardiyanın elinden anahtarı alıyor ve bir tekme atıyor. Orada gardiyan şaşırıyor ne yapacağını bilmiyor. Tekerlekli sandalyede oturan adam kendi yoluna gidiyor ve gardiyan da onun tarafına doğru gidiyor. O esnada anahtarı alan saldırgan merdivenleri koşarak çıkıyor ve Cengiz’in odasını açıyor içeri giriyor. Kamera kayıtlarından Cengiz’in yatağının bir kısmını görüyoruz. Ayaklarının üzerinde çarşaf var. Ayakları ile çırpınışlarını görüyoruz. Bunlar olurken bir gardiyan kafasını kapıdan içeri koyup bakıyor ve çıkıyor. Onun dışında sivil giyimli insanlar kapının önünde duruyor ve hiç kimse müdahale etmiyor. Daha sonra iki gardiyan daha geldiğini görüyoruz. İlk giren kişi hiç bir şekilde müdahale etmiyor. İkincisinin elinde sandalye görüyoruz. Cengiz bunun üzerine dikkati dağılan saldırgana tekme atıyor ve elinde sandalye olan gardiyanı çekip kendisini odanın dışına atıyor. Kayıtlarda bizler hiç bir müdahale görmüyoruz” 

Çelik, cezaevinde görüştüğü ağabeyinin saldırganın öldürmek maksadıyla saldırdığını ifade ettiğini dile getirerek, “Personeller göz yummuş. Bunu tekrar yapmasından, Cengiz’in can güvenliğinden kaygılanıyorum. Cengiz’in başına gelecek herhangi bir şeyden tamamı ile cezaevi sorumludur” dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP binasına bombaya tazminat yok

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu Sibel Çapraz tahliye edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...