27 Temmuz 2016 11:26

Yurtman'ın anıtına 4. saldırı

Ankara Katliamında hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Şebnem Yurtman'ın Beytepe Kampüsü’ndeki anıtı bir kez daha saldırıya uğradı.

Paylaş

10 Ekim Ankara Tren Garı Katliamı'nda hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Şebnem Yurtman'ın, üniversitenin Beytepe Kampüsü’nde yer alan anıtı bir kez daha saldırıya uğradı. 

Anıt daha önce de 3 kez saldırıya uğramıştı. Öğrencilerin saldırıyı gerçekleştirenlerin açığa çıkması için Mobese kayıtlarının incelenmesi talebi Rektörlük tarafından reddedilmişti. 

Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin kadınlar meydanı olarak adlandırdığı alanın adı 10 Ekim katliamından sonra değiştirilmişti. Katliamda hayatını kaybeden üniversite öğrencilerinden Şebnem Yurtman'ın adı meydana verilmişti. Meydanda, Yurtman adına da fotoğraf anıt yapılmıştı. Daha önce de ırkçı gruplar tarafından 3 kez saldırıya uğrayan anıta, geçtiğimiz gün yeni bir saldırı daha yapıldı. Yurtman'ın fotoğraflarının yer aldığı anıtın üstü boyanarak, duvar tahrip edildi. Yurtman'ın üniversiteden arkadaşları ise saldırıya tepki göstererek, “Daha önce yapılan saldırılarla ilgili mobese kayıtlarından incelenmesini talep etmiştik. Ancak Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden olumlu bir cevap alamadık” diye hatırlattılar. (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için çağrı

SONRAKİ HABER

‘Fidan hakkında soruşturma açıldı mı?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...