27 Temmuz 2016 10:30

Nursel Aydoğan: O komutanların yargılanmasını talep edeceğiz

Nursel Aydoğan, darbe girişimi sonrası tutuklanan komutanların bölgedeki operasyonları yönettiğini belirterek, yargılanmalarını istediklerini söyledi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, darbe sonrasında tüm sorunların bir yana bırakılıp, çözüme dönük politikaların izlenmesi gerektiğini söyledi.

Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınıp, tutuklanan komutanlar arasında Cizre, Silopi ve Sur operasyonlarını yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de olduğunu anımsatan Aydoğan, katliamcılardan hesap sorulması gerektiğini vurguladı. Ancak askerler kadar katliamlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin de büyük sorumluluğu bulunduğunu söyleyen Aydoğan, Huduti'yi ve cemaatçi denilen komutanların atamasının bizzat AKP ve Erdoğan tarafından yapıldığını söyledi.

'KATLİAMLARDAN DOLAYI YARGILANMALILAR'

Aydoğan, "Sur ve Cizre'de insanların diri diri yakılmasında sadece katliam yapanların değil, katliam talimatı veren AKP ve Erdoğan'ın da payı vardır. Kürdistan'da yürütülen savaşta suç işleyen bu komutanlar hem darbeyle hem de burada işledikleri suçlardan yargılanıp ceza almalı" diye konuştu. 

Aydoğan, HDP olarak Hukuk Komisyonu'nun yapacağı çalışmalarla darbecilerin işlediği suçlardan da yargılanması için davaya müdahil olacaklarına ve katliamı yapanların peşini bırakmayacaklarını kaydetti. Aydoğan, askeri sorumluluk komutanlarda da olsa, siyasi sorumluluğun AKP ve Erdoğan'ın olduğunu ifade etti. 

Yine AKP ve Erdoğan'ın darbeye giden süreçten dolayı ve Kürdistan'da yapılan katliamlardan dolayı özür dilemesi gerektiğini söyleyen, darbecilerin davasına evleri yıkılan, çocukları katledilen aileleri de dahil edip gerekli duyarlılık gösterildiğinde demokrasiden bahsedilebileceğinin altını çizen Aydoğan, bu kabul görmediği taktirde ise devletin inkarcı yaklaşımından vazgeçmediği anlamına geleceğini söyledi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Önder: Çözüm süreci devam etseydi bugünlere gelmezdik

SONRAKİ HABER

MEB: Okullar 3 Ekim'de değil 19 Eylül'de açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...