27 Temmuz 2016 10:05

DBP ve HDP, Diyarbakır'da pazar günü miting yapacak

DBP ve HDP, Diyarbakır'da pazar günü Selahattin Demirtaş'ın da katılımıyla 'Darbeye hayır demokrasi hemen şimdi' mitingi düzenleyecek.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il örgütleri, darbelere tepki, Olağanüstü Hal (OHAL) ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 31 Temmuz Pazar günü saat 17.00'da İstasyon Meydanı'nda "Darbeye hayır demokrasi hemen şimdi" sloganıyla miting düzenleyecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı mitingde önemli mesajların verilmesi bekleniyor.

Mitingde "Tecride hayır, çözüm İmralı'da", "Geleceğimize sahip çıkalım, darbeye hayır", "Özgürlüğe sahip çıkıyorum, darbeye direniyorum" pankartları hazır bulundurulacak. 

Mitingin önemine dikkat çeken HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Cebbar Leygara, Diyarbakır halkını Newroz ruhuyla alanlarda, miting alanında görmek istediklerini ifade etti. 

Öcalan üzerindeki tecride hayır demek, darbeye karşı durmak ve OHAL'i kabul etmemek için Pazar günü İstasyon Meydanı'nda olacaklarını ifade eden DBP İl Eşbaşkan Vekili Leyla Ayaz da Diyarbakır halkını mitinge çağırdı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Zinedine Zidane: Pogba’dan vazgeçmedik

SONRAKİ HABER

Öcalan ile görüşme neden engelleniyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...