27 Temmuz 2016 07:15

Qamişlo’da IŞİD katliamı: 52 ölü

Rojava bölgesinin Qamışlo kentinde IŞİD bomba yüklü kamyon patlattı. Patlama sonucu en az 52 kişi ölürken 170’i aşkın kişi de yaralandı.

Paylaş

Suriye’nin Rojava bölgesinin Qamişlo kentinde IŞİD, bomba yüklü kamyon patlattı. Patlama sonucu PYD’ye bağlı güvenlik yetkililerinin de aralarında bulunduğu en az 52 kişi ölürken 170 kişi de yaralandı. Ölen ve yaralıların çoğunun sivil olduğu öğrenildi. Sputnik’e konuşan Cezire Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Hakem Xalo, patlama sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyledi. Saldırıyı IŞİD’in üstlendiği aktarıldı.

SİVİLLERİN İÇİNDE PATLADI

Qamişlo’nun Xerbî mahallesinde Cezire Kantonu Savunma Bakanlığı önünde, dün şiddetli bir patlama meydana geldi. Nusaybin’den de görülen ve duyulan patlamanın, canlı koyun taşıyan bomba yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu meydana geldiği belirtildi. Bomba yüklü aracın Qamişlo’daki kanton yönetiminin Savunma Bakanlığına götürülmek istendiği, ancak götürülemeyince halkın arasında patlatıldığı kaydedildi. 

BOMBAYI KOYUNLA KAMUFLE ETMİŞLER

Diğer taraftan patlamada 2 ton bomba kullanıldığı, IŞİD’in bombayı kamufle etmek için kamyona koyun koyduğu öğrenildi. Başka bir saldırıya karşın kentte güvenlik önlemleri alındı. Öte yandan patlamanın şiddetiyle Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir çok ev ve işyerinin camları kırıldı, 2 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle Nusaybin’de kırılan bir iş yerinin camları Mehmet Sait Biçen ve Nasrettin Dikkat’in üzerine düştü. 
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da bir papazı öldüren saldırgan, Türkiye'ye de gelmiş

SONRAKİ HABER

Gazeteciler, meslektaşları Bülent Mumay için adliyedeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...