27 Temmuz 2016 06:25

Fransa'da bir papazı öldüren saldırgan, Türkiye'ye de gelmiş

Fransa'da bir kiliseye girerek papazı öldüren saldırganlardan birinin geçen yıl Mayıs ayında, Suriye'ye gitmek için Türkiye'ye geldiği anlaşıldı.

Paylaş

Fransa'nın kuzeyinde Normandiya bölgesinde Saint-Etienne du Rouvray kentinde dün sabah saatlerinde kiliseye saldıran iki kişiden biri olan 19 yaşındaki Adel Kermiche'nin geçen yıl Mayıs ayında Türkiye'ye geldiği anlaşıldı.

Fransız güvenlik birimleri, 86 yaşındaki papazın başını keserek öldüren iki saldırgandan biri olan Kermiche'nin geçen yıl Mart ayında Almanya'daki bir kontrolde yakalanıp tutuklandığını duyurdu. Kermiche yakalandığında üzerinde kardeşinin kimliğini taşıyordu.

IŞİD üyesi saldırgan Kermiche'nin bu olaydan iki ay sonra Suriye'ye gitmek için Türkiye'ye geldiği anlaşıldı. Türkiye'de güvenlik birimleri tarafından yakalanan Kermiche'nin üzerinden bu defa da kuzeninin kimliğinin çıktığı belirtildi.

Paris Savcısı François Molins, ölü ele geçirilen ikinci saldırganın kimliğinin henüz belirlenemediğini kaydetti.

Saldırganlardan birinin ayağında, daha önce işlediği suçlardan dolayı elektronik kelepçe olduğu öğrenildi.

Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kiliseye girişte, "Yaşasın IŞİD" diye bağırdıklarının açıklanmasının hemen ardından IŞİD, saldırıyı reklam için kullanmaya başlamıştı. Saldırganların ikisi de polis tarafından öldürülmüştü. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Dumankaya inşaat: Hakkınızı helal edin, biz de aldatıldık

SONRAKİ HABER

Qamişlo’da IŞİD katliamı: 52 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...