27 Temmuz 2016 00:38

Metro ve tramvay duraklarında Mehter Marşı dinletiliyor

Belediye Meclis kararı olmamasına rağmen, İstanbul’un tramvay duraklarında ve metro istasyonlarında Mehter Marşı çalınıyor.

Paylaş

Eylem NAZLIER
Alicem AYDIN
İstanbul

Darbe girişimin ardından İstanbul’daki tramvay duraklarında ve metro istasyonlarında yüksek sesle Mehter Marşı dinletiliyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait telefon hattında da AKP’nin seçim müziğiçalıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, uygulamanın meclis gündemine gelmediğini belirterek, kamu alanlarında bu tip müziklerin çalmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

HER YERDE MEHTER MARŞI

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimin ardından tramvay duraklarında ve metro istasyonlarında hoparlörden Mehter Marşı çalınıyor. Özellikle yurttaşların yoğun geçiş yaptığı işe gidiş ve çıkış saatlerinde marşın sesi yükseltiliyor.  

BELEDİYEDEN AKP’NİN SEÇİM MÜZİĞİ DİNLETİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerine dair bilgi almak, şikayet ya da öneride bulunmak için kullanılan Alo 153 hattında ise vatandaşlara Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP’nin 2014 yerel seçimlerinde kullandığı “Dombra” şarkısının müziği dinletiliyor.
Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, “AKP propagandası olarak kullanılan müziklerin çalınması bizi de rahatsız ediyor. Toplumdan buna itirazlar geldiğini biliyoruz, bunları doğru bulmuyoruz. Herkesin birlik beraberlik içinde bulunması gerekiyor, fakat bu tür marşlar birlik ve beraberliğe zarar verebilir” dedi.

‘BELEDİYE MECLİSİNİN KARARI YOK’

Uygulamanın belediye meclisinin kararı olmadan hayata geçirildiği bilgisini veren Gülsever, “Belediye meclisine gündemine gelmedi. Eğer gelmiş olsaydı gerekli itirazları yapardık. Halkın itirazlarını mecliste ifade ederiz. Bunlar buradaki idari yapılanmaların kendi verdiği kararlardır, bu çerçevede hayata geçiriliyor. Bu doğru da değil” diye konuştu.

‘MECLİSTE DİLE GETİRECEĞİZ’

Kamu alanlarında bu tip müziklerin çalmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Gülsever, “Buradan bir partiye oy devşirmek isteyenleri yanlış buluyoruz. İlk işimiz buradaki yetkililerle görüşüp bu yanlışların ifade etmek olacak. Bu uyarılarımız dikkate alınmazsa meclisin açıldığı ilk gün bu yanlışı orada dile getireceğiz” dedi.
Gülsever sözlerine şöyle devam etti: “Demokrasiyi sağlamak için darbelere ve darbecilere karşı hep beraber birlik içinde beraberliğimizi sürdüreceğiz. Bütün vatandaşlarımız etnik kimlikleri ne olursa olsun, dünya görüşleri ne olursa olsun bir arada darbeye karşı mücadele ediyor. Bu mücadeleyi ve birlikteliği bir siyasi partiye ait olan ve seçim döneminde çalan şarkıların çalması bozar” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yarın sabah ifade verecek Bülent Mumay, Emniyet'e götürüldü

SONRAKİ HABER

Tuzlalı işçiler: Böyle giderse olan yine bize olacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...