26 Temmuz 2016 15:22

Tutuklu Tümgeneral Mehmet Dişli: Bu olayda ben mağdurum

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli, savcılık ifadesinde 'Bu olayda ben mağdurum' dedi.

Paylaş

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin, "FETÖ ile ilgili sorulan soruyu bir hakaret kabul ederim. Bu olayda ben mağdurum. Ben devletin tarafıyım. Aynı şekilde ölümle tehdit edildim, alıkonuldum, bu nedenle de mağdurum" dediği ortaya çıktı.

Tümgeneral Dişli'nin savcılık ifadesinde, her dairenin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a bir arz günü olduğunu ve rahatsızlığı dolayısıyla Genelkurmay'a akşam saatlerinde gittiğini anlattığı öğrenildi. Dişli'nin, "Komutanın odasına girerken o katta özel kuvvet giyimli 2-3, yüzleri açık ancak tanımadığım şahıslar karşıladı. Komutanın odasına girmeden 2 ofis vardır. Birine beni çektiler. 'Silahlı Kuvvetler duruma, yönetime el koydu. Yurtta Sulh Cihanda Sulh Operasyonu başladı. Komutanın da bizimle olmasını istiyoruz' diyerek Orgeneral Akar'ı ikna etmesini istediklerini anlattığı anlaşıldı.

'AKINCI ÜSSÜ BOMBALANINCA KARŞI TARAFIN DİRENCİ KIRILDI'

Orgeneral Akar ile kendisinin bağlanmadan Akıncı Üssü'ne götürüldüklerini, buradaki odada beraber televizyondan gelişmeleri takip ettiklerini Tümgeneral Dişli'nin, ifadesinde şu bilgilere yer verdiği öğrenildi:

Akıncı'daki üssün 16 Temmuz sabahında bombalanmasıyla karşı tarafın direnci kırıldı. FETÖ ile benim herhangi bir bağlantım yoktur. Ben 5 dönem AK Parti Milletvekili olan ve AK Parti'nin kurucu üyesi olan, şu anda da Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşiyim. FETÖ ile ilgili sorulan soruyu bir hakaret kabul ederim. Bu olayda ben mağdurum. Ben devletin tarafıyım. Aynı şekilde ölümle tehdit edildim, alıkonuldum, bu nedenle de mağdurum. Bu olayın hiçbir yerinde yokum. Yaptığım bütün görüşmeleri Komutanın emriyle, onun bilgisi dahilinde can güvenliği için yaptım.

Ben Komutan ile 16 yıldır değişik kademelerde çalıştım. Komutanı ailemin bir parçası olarak gördüğüm için 'Öleceksek de birlikte ölelim' diye düşünceyle onun yanında oldum. Onun can güvenliğinin sağlayabilirim diye karşı taraf ile belirttiğim görüşmeleri yaptım."

Darbe girişiminin ardından yapılması planlanan atamaların bulunduğu listeden haberinin olmadığını savunan Dişli'nin, "Bu darbenin FETÖ ile bağlantısının olup olmadığı hususunda bilgim yok" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kiralık işçilik başladı, sendikanın yetkisi tehlikeye girdi

SONRAKİ HABER

Darbe girişimi için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...