26 Temmuz 2016 10:49

Alevi Dernekleri: Her türlü darbeye hayır

17 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Alevi Platformu darbe girişimi, OHAL ve güncel gelişmelere dair basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi’nde gerçekleşen basın toplantısında platform adına PSAKD Şube Başkanı Şükrü Şahin konuştu. 

İstanbul’da Gazi, Okmeydanı, Nurtepe mahalleleri, Malatya’da Paşaköşkü Hatay Armutlu’da darbe karşıtı gösteri diye sokağa çıkan güruhların saldırılarına dikkat çeken Şahin, Alevilere yönelik provokatif eylemlerde bulunan şeraitçi unsurların tespit edilmesini ve yasal işlem başlatılmasını istedi.

Yaşam felsefeleri gereği demokrat olan  Aleviler olarak darbelere karşı olduklarını dile getiren Şahin, darbe ile mücadele adı altında demokrasinin askıya alındığı OHAL uygulamasının kaldırılmasını istedi. Toplumsal barış için devletin tüm yetkililerinin, özellikle Cumhurbaşkanı’nın etnik ıköken, inanç, topçu kışlası gibi kışkırtıcı ve gerginliği artıracak söylemlerden vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Şahin, “Devlet, Fetullah Gülen ve benzeri çeteler gibi davranamayacağından olası masum insanlarımızın zarar görmemesi için yargılamaların hukukun üstünlüğü ve insan hakları ilkelerine bağlı kalınarak yapılmasını talep ediyor, laik, demokratik bir Türkiye için her türlü darbeye hayır diyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Cemaatle beraber Türkiye'yi kandırdınız

SONRAKİ HABER

‘Alevilere yönelik provokasyonların önüne geçilmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...