26 Temmuz 2016 10:21

Okmeydanı sakinleri 'riskli alan' kararına itiraz etti

Okmeydanı semti sakinleri, Bakanlar Kurulu'nca alınan "riskli alan" kararına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunarak toplu dava açtı.

Paylaş

Kürtler, Aleviler, Romenler ve farklı etnik kökenden yurttaşların yaşayıp, politik olarak her daim muhalif bir kimliğe sahip olmuş olan İstanbul Şişli'ye bağlı Okmeydanı Semti'nin bir düre önce Bakanlar Kurulu'nca "riskli alan" ilan edilmesi üzerine, mahalle sakinleri harekete geçti. Mahalle sakinleri, Resmi Gazete'de de yayınlanan kararın iptali için İkitelli'de bulunan İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'ne toplu itiraz başvurusunda bulundu.

Toplu başvuru dilekçelerinin teslimi öncesinde mahkeme binası önünde açıklama yapıldı.

Mahalleli adına açıklama yapan Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, İstanbul'da 13 "riskli alan"ın bulunduğunu kaydederek, Okmeydanı'nın bu bölgeler içerisinde yer almadığını söyledi. 

Karakuş, "Okmeydanı zemini en sağlam bölgeler arasında ama ranta kurban edilerek, 'afet riskli' alan ilan ediliyor. Biz Okmeydanı halkı olarak mahallemize sahip çıkacağız, her türlü hukuk mücadelesi vermeye hazırız. Tepeden inme kararlarla mahallemiz riskli alan ilan ediliyor. Ülkenin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Okmeydanı kentsel dönüşümü, torba yasa ile oldubittiye getirilmek isteniyor" diye konuştu. 

Yapılan açıklama sonrası toplu başvuru dilekçesi mahkeme kalemine sunuldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2 Haziran 2016 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu, aralarında Okmeydanı'nın da bulunduğu 6 mahallesi için "6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu" çerçevesinde "riskli alan" kararı aldı. Alınan karar, 28 Haziran 2016 günü Resmi Gazete'de yayımlandı. "Riskli alan" olarak belirlenen Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa mahalleleri ile yine bu mahallelerin hemen yanı başındaki Kasımpaşa ilçesine bağlı Kulaksız mahallesinde yaklaşık 100 bin yurttaş yaşıyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da kiliseye saldıran iki kişi papazı öldürdü

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Cemaatle beraber Türkiye'yi kandırdınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...