26 Temmuz 2016 09:27

Adana Barosu’ndan ‘savunma hakkı’ uyarısı

Adana Barosu, yaptığı açıklamada darbe girişiminden gözaltına alınanların avukatlarının görevlerini endişeyle yerine getirdiklerini bildirdi. 

Paylaş

Adana Barosu, darbe girişimi sonrası gerek gözaltına alınan şahıslar için CMK kapsamında görevlendirilen avukatların, gerekse bu şahısların kişisel avukatlarının görevlerini endişeyle yerine getirdiklerini bildirdi. 

Barodan yapılan yazılı açıklamada, meslektaşlarının ilerde başlarına bir şey gelip gelmeyeceğini sordukları, bazı avukatların bu endişelerle CMK görevlendirmelerini reddettiği aktarıldı. Avukatların emniyet müdürlüklerine ve savcılıklara gittiklerinde "neden geldiniz" şeklindeki bakış ve davranışlarla karşılaştıkları ifade edilen açıklamada, “Hukuki sorunların çözümlenmesinde, kutsal savunma hakkının yerine getirilmesinde mesleki bilgi ve deneyimlerini müvekkillerine sunan avukatların, dosya ile özdeşleştirilmemesi, gerçekleşen eylemin niteliği ve vahameti ile savunma hakkı arasında olumsuz bağ kurulmaması gerektiğini hatırlatmak isteriz” denildi. 

Açıklamada, savunma hakkının, adil yargılanma ilkesinin ve masumiyet karinesinin gölgelenmemesi için avukatların endişelerinin ortadan kalkması gerektiği belirtilerek, bunun için Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın teşkilatlarını uyarması talep edildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Aile Bakanlığı'nda 599 kişi görevden alındı

SONRAKİ HABER

Berat Albayrak: Roboskî dosyası tekrar incelenebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...