26 Temmuz 2016 09:09

'Gülen Yüz' gitti 'Ak Yüz' geldi

Diyarbakır’da el konulan okullardan biri olan Nil Koleji'nin "Eğitimin Gülen Yüzü" yazılı tabelası, "Eğitimin Ak Yüzü" olarak değiştirildi.

Paylaş

Diyarbakır’da Gülen cemaatine ait olduğu iddiasıyla devlet tarafından el konulan okullardan biri olan Nil Koleji'nin "Eğitimin Gülen Yüzü" yazılı tabelası, "Eğitimin Ak Yüzü" olarak değiştirildi. 

Darbe girişiminin ardından devlet tarafından el konulan Fethullah Gülen cemaatine ait yüzlerce okuldan biri de Diyarbakır Bismil ilçesindeki Nil Koleji oldu. Dün yapılan operasyon ile okul müdürü ve 30'a yakın çalışanın gözaltına alındığı kolejin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınmasının ardından okulun ilçenin girişinde yer alan reklam tabelası da yetkililer tarafından değiştirildi. 

Okulun tabelasının değiştirilmesiyle oldukça dikkat çekici bir ayrıntı ortaya çıktı.

Nil Koleji yazan tabelasının alt kısmında daha önce slogan olarak kullanılan "Eğitimin Gülen Yüzü" ifadesi yer alıyordu. Ancak bu ifadenin yer aldığı tabela indirilerek yerine daha önce Nil Koleji yazan kısma "Herkes İçin Eğitim" yazısı, "Eğitimin Gülen Yüzü" ifadesinin yer aldığı kısma ise "Eğitimin Ak Yüzü" ifadesi yazıldı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Darbe girişimi engellendi ancak darbe hukuku devrede!’

SONRAKİ HABER

8 gazeteci gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...