08 Mayıs 2012 13:27

Seyfi Teoman yaşamını yitirdi

Yoğun bakımda bulunan yönetmen Seyfi Teoman yaşamını yitirdi.2011 Berlin Film Festivali'nde Altı Ayı için yarışan "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filminin yönetmeni Seyfi Teoman, 18 nisan akşamı 35. doğum gününde ağır bir trafik kazası geçirmişti.Bakırköy E-5 Karayolu’nda motoruyla kaza yaptığ

Seyfi Teoman yaşamını yitirdi
Paylaş

2011 Berlin Film Festivali'nde Altı Ayı için yarışan "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filminin yönetmeni Seyfi Teoman, 18 nisan akşamı 35. doğum gününde ağır bir trafik kazası geçirmişti.

Bakırköy E-5 Karayolu’nda motoruyla kaza yaptığı kazadan sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç yönetmen, hemen yoğun bakıma alınmıştı.

Beyin kanaması geçiren ve sağlık durumu bir türlü düzelmeyen yetenekli yönetmen bugün hayatını kaybetti. (İSTANBUL)


SEYFİ TEOMAN KİMDİR?

Seyfi Teoman Kayseri’de 1977 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz’da film yönetmenliği eğitimi aldı. 2004 yılında çektiği kısa filmi Apartman, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı. 2005 yılında ilk uzun metraj film senaryosu Tatil Kitabı’yla Rotterdam Uluslararası Film Festivali Hubert Bals Fonu’ndan ‘Senaryo ve Proje Geliştirme Desteği’ kazandı. İlk filmi Tatil Kitabı, 2008 yılında 58. Berlin Film Festivali’ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya galası yapılan film, Türkiye’de 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da En İyi Film ve FIPRESCI ödüllerini kazandı. İkinci filmi “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”, 61. Berlin Film Festivali’nde yarışma bölümüne seçilen Teoman, kaza geçirmeden önce üçüncü filminin senaryosu üzerinde çalışıyordu.

ÖNCEKİ HABER

Devlete de güvenemeyeceksek...

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri ne istiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa