25 Temmuz 2016 14:15

Efkan Ala'yı kurtardığını söyleyen üs komutanı tutuklandı

Darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan ve serbest bırakılan 8'inci Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Albay Özkan Edip Akgülay tutuklandı.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz'daki darbe girişimine dair soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakılan 8'inci Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Albay Özkan Edip Akgülay, savcılığın itirazı üzerine bugün yeniden gözaltına alındı.

TBMM'yi bombalayan savaş uçaklarının kalktığı üssün Harekat Komutanı olan Akgülay, savcılığın talebi üzerine çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Akgülay, ilk gözaltına alındığında savcılığa verdiği ifadesinde, darbecilerin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile ilgili planını anlatarak, "Saat 23.03'te Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Kemal Mutlum beni aradı. İki nakliye uçağı ile birliğimde bulunan özel kuvveti Ankara'ya göndermemi istedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Van'dan kalkış yaptığını, 182'nci filodan kaldıracağım F-16 ile bakanın uçağının Malatya'da iniş yapmasını sağlamamı istedi. Bu konuda yetkili olmadığımı, Eskişehir BHHM ile görüşmeleri gerektiğini söyledim. Bunun üzerine telefonu General Recep Sami Özatak aldı ve bana hitaben 'Bizi dinleyeceksiniz, emrimizi yerine getireceksiniz' dedi. Ben Eskişehir ile temas edilmesi gerektiğini söyledim" demişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın 3 parti başkanıyla görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz gecesine dair ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...