25 Temmuz 2016 12:56

Selda Bağcan ‘WOMAD’ festivalinde

Usta Müzisyen Selda Bağcan, uluslararası müzik, güzel sanatlar ve dans festivali (World of Music, Arts and Dance) WOMAD’de sahne alacak.

Paylaş

Usta Müzisyen Selda Bağcan, uluslararası müzik, güzel sanatlar ve dans festivali (World of Music, Arts and Dance) WOMAD’de sahne alacak. Bağcan, rock müzisyeni Peter Gabriel’in önderliğinde kurulan WOMAD festivalinin İngiltere’de gerçekleşecek organizasyonu kapsamında, 31 Temmuz günü Wiltshire’daki Charlton Park’ta festival katılımcılarıyla buluşacak.

Dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen WOMAD 1982’den bu yana çeşitli şehirlerde gerçekleştirdiği festivallerde milyonlarca kişiyi buluşturuyor. Festival, farklı kültürlerde oluşan yerel müziği, dansı ve güzel sanatları keşfetmeyi, tanıtmayı ve bir araya getirmeyi amaçlıyor. 

İsrailli rock grubu Boom Pam ile birlikte vereceği konserde Bağcan; “İnce İnce”, “Yaz Gazeteci”, “Yaylalar”, “Mehmet Emmi” gibi dünyada hit olmuş ve çeşitli dillere çevrilmiş şarkılarını seslendirecek. Sanatçı, halk müziği, funk ve rock müziği birleştiren repertuvarıyla festivale katılanlara unutulmayacak bir konser yaşatacak.

Geçtiğimiz aylarda İspanya’da Primavera Sound 2016’da ve Polonya’nın Krakow şehrinde konserler veren Selda Bağcan; yaz boyunca yurt dışı konserlerinin yanı sıra, Türkiye’nin birçok yerinde konserlerine de devam ediyor. Sanatçı öte yandan “40 Yılın 40 Şarkısı” albümünün ikincisi için çalışmalarını da sürdürüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’liler ‘evlerine’ dönüyor

SONRAKİ HABER

‘Sefiller’ BBC için uyarlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...