25 Temmuz 2016 12:34

İsveç’te sendikalar ve işçiler  ‘Onur Haftası’na katılıyor

Bu hafta başında başlayan ve hafta sonu yapılacak bir yürüyüşle sona erecek. LO) ile ona bağlı federasyonlar katılma kararı aldı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Bu hafta başında başlayan ve hafta sonu yapılacak bir yürüyüşle sona erecek ‘Stockholm Onur Haftası’na İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu (LO) ile ona bağlı federasyonlar katılma kararı aldı. LO Politik Sekreteri Nina Andersson, eşitliğin sendikalarının çalışmalarının temelini oluşturduğunu ve bunun savunulması için Onur Haftası’nda düzenlenen etkinliklere katılacaklarını ve federasyon başkanlarının yürüyüş kortejinde yer alacaklarını söyledi.

IF Metall Federasyonu Başkanı Anders Ferbe de, Orlando ve dünyanın diğer yerlerinde farklı LGBTI bireylere yönelik katliam ve saldırılara tavır almak gerektiğini, LGBTI bireylerin güvenlik içinde özgürce yaşayabilmelerine katkıda bulunmak için Onur Yürüyüşü’nde yer alacağını söyledi. Ve sanayi işçilerine yürüyüşte kendisine eşlik etmeleri çağrısı yaptı.

ÜCRETLERİN DÜŞÜRÜLMESİNE KARŞI KAMPANYA

Transport İşçileri Federasyonu da, “Onur Haftası”na katılacağını, Avrupa’da kamyon ve TIR şoförlerinin ücretlerinin düşürülmesine karşı imza toplayacağını ve topladıkları imzaları önlem alması için Avrupa Birliği Komisyonuna göndereceğini açıkladı. Transport, pek çok firmanın Doğu Avrupa ülkelerinden gelen Şoförleri düşük ücretle ve köle gibi çalıştırarak ulaşım sektöründe ücretleri düşürme girişimlerine karşı eylemler yapmış ve imza kampanyası başlatmıştı.

IRKÇI GRUPLARDAN PROVOKATİF GİRİŞİM

İşçilere yönelik provokatif gösteriler yapan ırkçı ve yabancı düşmanı gruplar da, Onur Haftası’nda Stockholm’de göçmenlerin olarak yaşadıkları Järva bölgesinde 27 Temmuz günü “Alternatif Onur Yürüyüşü” yapmayı kararlaştırdılar. Müslümanlar ve trans bireylere yönelik nefret içeren konuşmalar yapmakla tanınan İngiliz Gazeteci Milo Yiannopoulus’u da yürüyüşe katılması için davet ettiler.

TÜRKLER İLK KEZ FESTİVALE KATILACAK

Bu yıl Onur Yürüyüşü’ne Stockholm ve çevresinde yaşayan Türkler de ilk kez grup olarak katılacak. “Türkler Onur Festivali’nde” adlı bir Facebook grubu oluşturan Türkler, “Biz, yürüyüşte bulunacak sevginin tüm renk ve biçimlerini, insan haklarını, demokrasi ve barışı destekliyoruz. LGBTİ bireyler yalnız değildir ve birlikteyiz” dedi.

Kürtler ise, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kürdistan bayrakları, kırmızı, yeşil ve sarı renkleri ve ulusal giysileriyle festivalde yerlerini alacaklar. Geçtiğimiz yıl, 50 bin kişinin katıldığı Onur Yürüyüşü’nü yarım milyona yakın kişi izlemişti.

ÖNCEKİ HABER

Karaca: Milyonlarca öğrenci mağdur olabilir

SONRAKİ HABER

Pekin ‘ABD müdahalesi ilişkilere  zarar veriyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...