25 Temmuz 2016 11:51

DSİ’den Hasanali Barajı açıklaması

DSİ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden Evrensel'in “Elbistan’da kurumuş dere üzerine baraj yapılıyor” başlıklı haberle ilgili açıklama geldi.

Paylaş

Evrensel gazetesinde 23 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan “Elbistan’da kurumuş dere üzerine baraj yapılıyor” başlıklı habere Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden açıklama geldi.

Bahsi geçen haberde Maraş’ın Elbistan ilçesinde yapılması planlanan Hasanali Barajı ile Alevilerin yoğun olarak yaşadığı 2 mahalle ve 5 mezranın sular altında kalma tehlikesi bulunduğuna dikkat çekilmiş, kurumakta olan Hasanali Deresi üzerine kurulması planlanan barajın heyelan bölgesine inşa edildiği yönündeki endişelere yer verilmişti. Haberde ayrıca Alevi vatandaşların barajın yapılmasıyla yerleşim yerlerinin sular altında kalacağı ve göçe zorlanacakları yönündeki endişelerine de yer verilmişti.

DSİ’den yapılan açıklamada haberde geçen “Su kaynaklarının baraj inşa edilmesi için yeterli olmadığı ve bu baraj yapıldığında bölgede yaşayan vatandaşların göçe zorlanacağı” ifadesi hakkında “Büyük baraj ve alt yapı projeleri inşa edilirken bazı yerleşim yerlerinin su altında kalması kaçınılmazdır. Ancak şu husus unutulmamalıdır ki; projenin olumsuz etkilerinin, önleyici tedbirler ve yöre halkının istekleri doğrultusunda azaltılması konusunda ciddi çalışmalar yapılacak olup, vatandaşlarımızın müsterih olması, devletine güvenmesi isteğimizdir. Yöre halkının proje sebebi ile mağdur edilmemesi adına gerekli kamulaştırma ve diğer çalışmalar titizlikle yürütülecektir” denildi. Açıklamada ayrıca barajın su temini ve jeolojisi ile ilgili herhangi bir olumsuzluk olmadığı da belirtildi. Alevi yurttaşların haberimize yansıyan endişelerine ilişkin ise “Ayrıca Kurumumuzca su kaynaklarına bağlı herhangi bir proje geliştirilirken proje alanında bulunan yöre halkının etnik kökeni gözetilmeksizin burada yaşayan halkın refah seviyesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da OHAL bürosu kuruldu

SONRAKİ HABER

F tipi cezaevinde keyfi uygulamalarla haklar yok sayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...