25 Temmuz 2016 09:28

Yeni Foça Donatkent halkı sahiline sahip çıktı

İzmir'in Yeni Foça ilçesi Donatkent Mahallesi sakinleri Donatkent Plajını halkın kullanımına açarak basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

İzmir'in Yeni Foça ilçesi Donatkent mahallesi sakinleri ve Yeni Foça Forum, yıllardır hukuksuz biçimde kullanımlarına kapalı tutulan Donatkent Plajını halkın kullanımına açarak basın açıklaması düzenledi. 

Anayasada halkın kullanımlarına açık olması gereken plajların hukuk dışı bir biçimde işletilmesi için şirketlere verilmesine karşı çıkan Donatkent sakinleri, altı yıldır verdikleri mücadele sonucu  Donatkent Plajını kamulaştırarak kullanıma açmak için plaj kapısı önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Sahiller hepimizin", "Denizimizi istiyoruz" , "Kıyı işgaline son" , "Plajlar halkındır"  yazılı dövizler taşınırken sık sık, "Sahillerdir halkındır halkın kalacak" , "Yargı kararı uygulansın" sloganları atıldı. 

Grup adına basın açıklaması okuyan Donatkent sakinlerinden Hüseyin Damcıdağ, Foça, Aliağa bölgesinde yaşam alanlarının her geçen gün yoğun saldırılar altında olduğunu belirterek, bu saldırılara bir örneğinde Donatkent plajının hukuksuz şekilde halka kapatılmasının olduğunu söyledi.  Damcıdağ, "Şirket üzerine 2010 Nisan ayında yasadışı verilen ruhsat encümen kararı ile iptal edilmişti. Ancak aradan geçen altı yılda bu alanın tahliyesi ve halkın kullanımına hazır hale getirilmesi sağlanmamıştır. Son olarak Danıştay 14. dairesi bu alanın halkın kullanımına açık kumsal olduğu kararını vermiştir. Bu yargı kararı çerçevesinde Foça Belediyesinin bu alanın tahliyesini sağlayarak bizlerin dinlenme, eğlenme, yüzme ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlemesi gerekmektedir" dedi. Yeni Foça Forum olarak yaşam alanlarında yoğunlaşan çevre saldırılarına karşıda mücadele edeceklerini dile getiren Damcıdağ, tüm plajların halkın kullanımına açılması gerektiğini ifade etti.  

Açıklamadan sonra plaj kapısı açılarak girişe hazırladıkları "Sahiller halkındır" yazılı pankart asıldı. (İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Ekorama işçileri muhatap bulmakta zorlanıyorlar 

SONRAKİ HABER

Bank Asya’da tasfiye dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...