08 Mayıs 2012 11:24

Erdoğan İtalya’da temaslarda bulundu

TÜRKİYE-İtalya Hükümetlerarası Zirvesi dolayısıyla İtalya’ya resmi ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan, İtalya hükümetinin uluslararası toplantılarını gerçekleştirdiği Villa Madama’da İtalya Başbakanı Mario Monti tarafından resmi törenle karşılandı.Erdoğan ve Minto daha sonra basın mensuplarına poz verdi ve ardından

Erdoğan İtalya’da temaslarda bulundu
Paylaş

TÜRKİYE-İtalya Hükümetlerarası Zirvesi dolayısıyla İtalya’ya resmi ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan, İtalya hükümetinin uluslararası toplantılarını gerçekleştirdiği Villa Madama’da İtalya Başbakanı Mario Monti tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve Minto daha sonra basın mensuplarına poz verdi ve ardından baş başa görüşmeye geçti.
Erdoğan, Monti ile görüşmesinden önce İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile bir araya geldi. İtalya Cumhurbaşkanlığı Quirinale Sarayı’nda basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Kabulde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hazır bulundu.

Erdoğan, Türkiye-İtalya Hükümetlerarası Zirvesi’nin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ve İtalya’yı Akdeniz’de tarihi şekillendiren iki büyük medeniyetin, iki büyük imparatorluğun mirasçıları diye nitelendirdi. (ROMA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan Genelkurmaya bildiri tepkisi

SONRAKİ HABER

‘Birliğin gücünü gördük’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa