25 Temmuz 2016 04:23

Almanya'da bombalı saldırı: 1 ölü, 12 yaralı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde, sığınma başvurusu reddedilen bir Suriyelinin taşıdığı bomba patladı. Olayda saldırgan öldü, 12 kişi yaralandı. 

Paylaş

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, saldırıya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, sırt çantası taşıyan 27 yaşındaki Suriyelinin, Ansbach kentindeki bir müzik festivaline girmeye çalıştığını, ardından bir restoranın önünde üzerindeki bombanın patladığını açıkladı. Herrmann, Suriyeli şahsın intihar saldırısı mı yapmak istediğini ya da bombayı yerleştirip kaçmayı mı planladığını henüz bilmediklerini ifade etti. 

Polis ekipleri, saldırının ardından festivaldeki yaklaşık 2 bin 500 kişiyi tahliye etti. Yaralanan 12 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. 3 yaralının durumunun kritik olduğu belirtildi. Suriyeli saldırganın yaklaşık bir yıl önce sığınma başvurusunun reddedildiği, bunun üzerine 2 kere intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. 40 bin nüfuslu Ansbach'ta bir ABD askeri üssü de bulunuyor. 

BİR HAFTADA 4. SALDIRI

Ansbach'taki bu olay, Almanya'da bir haftada gerçekleşen 4. saldırı olarak kayıtlara geçti. Würzburg kenti yakınlarında 19 Temmuz'da bölgesel trende seyahat eden bir kişi çok sayıda kişiye bıçak ve baltayla saldırmış, 15 kişi yaralanmıştı. Münih’teki Olympia Alışveriş Merkezi’nde 22 Temmuz akşamı silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırgan dahil 10 kişi ölmüş, 3'ü ağır olmak üzere 21 de kişi yaralanmıştı. Dün de Reutlingen kentinde palalı saldırgan bir kadını öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Darbe girişimine karşı mücadele hukuk içerisinde yürütülmeli

SONRAKİ HABER

Harp Akademileri lojmanına operasyon, gözaltılar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...