08 Mayıs 2012 11:02

Denizde kukla keyfi

3 Mayısta başlayan 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali birçok sürprizle devam ediyor.Önceki gün 17.45’te Beşiktaş-Kadıköy Şehir Hatları Vapuru, Perulu Kuklacı Jose Navarro’nun  ‘Alakart’ isimli oyununa ev sahipliği yaptı. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali ve Şehir Hatları iş birliğiyle düzenlenen kukla

Denizde kukla keyfi
Paylaş
İsmail Afacan

Önceki gün 17.45’te Beşiktaş-Kadıköy Şehir Hatları Vapuru, Perulu Kuklacı Jose Navarro’nun  ‘Alakart’ isimli oyununa ev sahipliği yaptı. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali ve Şehir Hatları iş birliğiyle düzenlenen kukla gösterisinde yolcular vapurda kukla keyfi yaşama imkanı buldu.

Peru’nun yerel motifleriyle süslü, zaman zaman ipli kukla, zaman zaman da kuklacının kendisinin kukla olduğu oyun, varyete tarzında sergilendi. Yolcuları tek tek karşılayan Perulu kuklacı vapurun hareket etmesiyle birlikte kuklalarını oynatmaya başladı. Yerel müzikler eşliğinden kuklalarını dans ettiren kuklacının hareketleri meraklı gözlerle izlendi. Vapurda kuklalara en yoğun ilgiyi çocuklar gösterdi. Kuklaları tanılamaya çalışan çocuklar, kimi zaman kuklalar karşısında endişeli yüz ifadelerini gizleyemedi. Her yaş grubuna hitap eden gösteriyi, çocuklar kadar büyükler de beğendi.

Bu yıl 15.incisi gerçekleşen Uluslararası İstanbul Kukla festivali 13 ülkeden 26 grubu  ağırlıyor.

ÇİN RÜYALARI

Karada devam eden festival İstanbul’un seçkin salonlarında seyircileri etkilemeye devam ediyor. Bugün saat 10.30 ve 19.30’da Fransız Kültür Merkezinde ‘Çin Rüyaları’ isimli oyun sergileniyor. Dünyadaki en eski gölge oyunlarından biri kabul edilen Çin Gölge Oyunu festivale modernize edilmiş yeni yüzüyle katılıyor. Oyunda çeşitli hayvan hikayeleri, Çin savaşçıları ve dans eden kızlarla kukla ve masal buluşmasını izleyebilirsiniz.

Ayrıca yarın 20.30’da  Maya Sahnesinde ülkemizden festivale katılan Tiyatro Trup’un ‘Küçük Bir Kukla Süiti’ oyunu sergilenecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adıyamanlı kadınlar birlikte güçlenecek

SONRAKİ HABER

‘Aliağa’da 7 termik’ meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...