08 Mayıs 2012 10:59

Adıyamanlı kadınlar birlikte güçlenecek

8 Mart’ın hemen sonrasında hayat bulan Adıyaman Kadın Yaşam Derneği etkinliklerle kadınlara ulaşmaya ve sorunları konusunda onlara bilgi vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu  gerçekleştirilen “Aile içi şiddet ve çocuk üzerindeki etkileri” seminerine katılan 30’a yakın kadının ilgili dinleyişleri ve soruları

Adıyamanlı kadınlar birlikte güçlenecek
Paylaş

Rehber öğretmen Rıza Değirmenci’nin yaptığı sunumda aile içi şiddetin kaynaklarından birinin de ekonomik sebepler olduğu, bu sıkıntıların çocuklara yanlış biçimde aksettirilmesinin sonuçlarının ise yıkıcı olabileceği vurgulandı.

“Ergenlik döneminde çocuklara karşı davranışlarımız” ve “iletişim kurma”  konusunda bilgi veren Rıza Değirmenci bu dönemin çok önemli olduğunu,  kazanım ve kaybın da bu dönemde olduğunu anlattı.

Adıyaman Kadın Yaşam Derneği Yönetim Kurulu üyesi Teibe Alan, kadınlara yönelik şiddetin azalması için kadınların birbirini güçlendirmesinin önemine dikkat çekerken, derneğin temel amacının da kadınların hakları için mücadelede bir araya gelmesi olduğunu ifade etti.
(Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çıralık’ta Alevi buluşması

SONRAKİ HABER

Denizde kukla keyfi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa