24 Temmuz 2016 17:24

DBP: Açıklama yeterli değil Öcalan ile görüşülsün

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Tunç, Öcalan ile bir an önce görüşme sağlanıp, kaygılarının giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Paylaş

En son görüşmenin yapıldığı 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmelere izin verilmezken, 15 Temmuz darbe girişi sonrası sağlık ve güvenliği konusunda ciddi kaygılar taşınıyor.  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Tunç, Öcalan ile bir an önce görüşme sağlanıp, kaygılarının giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Darbe girişimi sonrasında Kürt halkının Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarını merak ettiğini dile getiren Tunç, darbe girişimi üzerinden günler geçmesine rağmen hala Öcalan’ın durumuna ilişkin görüşme yapılmadığını hatırlattı. Kaygılarından birinin de 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların Öcalan’ı açık hedef almaları olduğunu vurgulayan Tunç, bu kargaşaya Kürtlerin de dahil edilmek istendiğini, şimdiye kadar yapılan başvuruları reddeden AKP’nin de yangına körükle gittiğini söyledi. AKP nezdinde yapılan açıklamaların kendilerini tatmin etmediğini, bu nedenle bir heyetin acilen Öcalan ile görüşmesi gerektiğini söyleyen Tunç, Öcalan’ın konumunun sadece Kürtleri değil tüm dünyayı ilgilendirdiğini ifade etti.  

‘TECRİT BÖYLE SÜRDÜRÜLEMEZ’

Öcalan’ın 5 Nisan 2015’ten bu yana engellenen haklarının, OHAL ile birlikte resmiyet kazandığını, ancak bu uygulamaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Tunç, buna karşı Öcalan’ın tecrit koşullarının kaldırılması için sürekli eylem içinde olacaklarını, yurt içi ve yurt dışında birçok eylemsellik geliştireceklerini aktardı. Tecridin sürdürülemez olduğunu ve bir an önce görüşme sağlanması gerektiğine vurgu yapan Tunç, görüşmelerin böylesi süreçlerde çok önemli olacağına dile getirdi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 82 SES üyesinin işine son verildi!

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Akar’ı kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...