08 Mayıs 2012 10:50

Hey Tekstil işçileri AKP önündeydi

Hey Tekstil işçileri direnişlerinin 93. gününde Sütlüce’deki AKP İstanbul İl Başkanlığına giderek, işçilerin sorunlarına kayıtsız kaldığı için hükümeti protesto etti.İşçiler öğle saatlerinde Sütlüce’de bulunan AKP İl Başkanlığı önüne gelerek, yetkililere dilekçe verd

Hey Tekstil işçileri AKP önündeydi
Paylaş

İşçiler öğle saatlerinde Sütlüce’de bulunan AKP İl Başkanlığı önüne gelerek, yetkililere dilekçe verdi. Verilen dilekçede işçilerin talepleri, ‘Ücretlerin ve tazminatların ödenmesi’, ‘Süreyya Bektaş ve Aynur Bektaş’ın mal varlığının araştırılması’, ‘Li Fung ve Hey Tekstil’in ticari ilişkisinin açığa çıkarılması’, ‘İstanbul Bahçelievler emniyetinin uyarılması’, ‘Aynur Bektaş’a verilen üstün hizmet ödülünün geri alınması’ şeklinde sıralandı.

Daha sonra işçiler yetkililerle görüşmek isteyince, görüşme talebi kabul edildi ve iki işçi görüşmeye girdi. Görüşmede yetkililerin en kısa zamanda bu olayı çözüp işçilere döneceklerini ve işçilerin AKP İl Binası önünde beklemesinden rahatsızlık duyduklarını söylediği öğrenildi.

İşçiler adına açıklama yapan Melek Sönmez, işçilerin daha önce de AKP İl binasında gelip taleplerini ilettiğine dikkat çekerek, sonrasında hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi. Sönmez, iki gün içerisinde bir açıklama yapılmazsa eylemlerine AKP İl Başkanlığı önünde devam edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Coca Cola’da yetki başvurusu

SONRAKİ HABER

Adana’da veliler okul değiştirmeye tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...