23 Temmuz 2016 18:45

Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası’nda ilk düdük çaldı

10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz anısına düzenlenen futbol turnuvası başladı.

Paylaş

10 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği katliamda yaşamını yitiren Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz’ın doğum günü vesilesiyle düzenlenen futbol turnuvası başladı.

Antep Emek Gençliği’nin düzenlediği Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası’nda 16 takım ter dökecek.  23-27 Temmuz tarihleri arasında Altınşehir Halı Saha’da gerçekleştirilecek turnuvanın ilk gününde 8 takım mücadele etti. Takımlar, her maç öncesi okunan basın metni ve 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler için saygı duruşundan sonra maça başladı. Turnuvayı çok sayıda kişi izlerken, Ali Deniz’in annesi Nebahat Özer de izleyenler arasındaydı. Halı sahanın tel örgülerine Ali Deniz Uzatmaz’ın fotoğrafının da olduğu ‘Öfkemiz Barış, Hıncımız Özgürlük’ sloganının yazılı olduğu pankart asıldı.

KARDEŞLİK İLKESİNİ TEMEL ALAN TURNUVA

Basın metnini okuyan Antep Emek Gençliği Yöneticisi Deniz Kar, “1 yılı aşkın bir süredir devam eden savaş iklimi; her gün yeni patlamaların yaşanmasına, yeni operasyonlarının düzenlenmesine, yeni ölümlerin gerçekleşmesine sebep oluyor” dedi. “Bir yanda halk üzerinde militarist baskı yaratmak isteyen darbeci güçler, bir yanda savaşla, zulümle, kanla ülkeyi içinden çıkılamaz duruma sürükleyen diktatörlük peşindekiler” diyen Kar, “En son askeri darbeye karşı sivil darbeyle OHAL ilan eden gerici güruh, geleceğimizi daha da karanlığa sürükledi. Barış, özgürlük, gerçek demokrasi isteyen her unsuru susturan, hapse atan, katleden baskı ve diktatörlük rejimi Ali Deniz’in de hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla meydanlarda karşımıza çıktı ve yüzlerce insanın bu saldırılarda hayatını kaybetmesine sebep oldu” dedi. 10 Ekim’de ve barış mücadelesinde hayatını kaybeden tüm insanlara adadıkları turnuvanın kardeşlik ilkesini temel alacağını dile getiren Kar, “Arkadaşları olarak Ali Deniz ve 10 Ekim şehitlerinin mücadelesine yakışır şekilde bir turnuva olmasını sağlayacağız” dedi.

ALİ DENİZ’İN BIRAKTIĞI YERDEN BARIŞ MÜCADELESİNE DEVAM EDECEKLER

Toplumu kin, nefret duygularıyla kutuplaştıran zihniyetin karşısında, Ali Deniz’in miras bıraktığı barış mücadelesini sırtlamaya devam edeceklerini belirten Kar, “ Deniz Uzatmaz’ın doğum gününe denk getirdiğimiz futbol turnuvasını, eşit, sömürüsüz, kansız, savaşsız, barışın ve özgürlüğün egemen olduğu bir dünya için ‘Öfkemiz Barış, Hıncımız Özgürlük’ sloganıyla gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Okunan basın metninden sonra ilk düdük çaldı. İlk gün 8 takımın mücadele ettiği maçlar çekişmeli geçti. Bir sonraki tura çıkmak için rakip takımlar son saniye kadar ter döktü. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Demokrasi’ talebiyle Taksim Meydanı’nda olacaklar

SONRAKİ HABER

Bade Osma Erbayav, biyografik romanı Maruha'yı anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...