23 Temmuz 2016 17:57

‘Demokrasi’ talebiyle Taksim Meydanı’nda olacaklar

CHP'nin Taksim Meydanı’nda yapacağı ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne, emek ve demokrasi güçlerinin oluşturdukları koordinasyon da katılacak.

Paylaş

CHP, 24 Temmuz Pazar günü saat 18’de Taksim Meydanı’nda ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ yapacak. Emek ve demokrasi güçlerinin İstanbul yerelinde oluşturdukları koordinasyon da CHP’nin mitingine katılım kararı aldı.

Mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yapacak. Emek ve demokrasi koordinasyonun da hazırladığı bildiri de mitingde okunacak.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Taksim Meydanı’nda yapmayı planladıkları Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi ile ilgili basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, mitinge 133 milletvekili ile tam kadro katılacaklarını belirtti.
Canpolat, “CHP olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. Türkiye’de başından beri hem cumhuriyet hem de demokrasiden yana olan CHP Türkiye'nin birleştirici partisi olmuştur” dedi. Canpolat’ın ardından söz alan TBMM Grup Başkan vekili Engin Altay, “CHP olarak tavrımız net. Her türlü darbe ve gericiliğe karşıyız. Yarın cumhuriyet, demokrasi, laikliğe sahip çıkmak için Taksim'de olacağız” dedi. Öte yandan AKP yöneticileri de mitinge katılacaklarını açıkladılar.

TEK ADAM, TEK PARTİ DİKTATÖRLÜĞÜNE HAYIR

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu içinde yer alan Emek Partisi (EMEP) yazılı bir açıklama ile  mitinge çağrı yaptı. EMEP'in açıklaması şöyle: "Darbecilerin yargılanması, OHAL’in kaldırılmasının yolu, demokratik haklara ve siyasi özgürlüklere sahip çıkmaktan geçmektedir. Bizler bu nedenle, Türkiye’de geliştirilmeye çalışılan yasakçı, baskıcı ve tekçi devlet ve toplum düzeninin karşısında, darbecilerin yargılanması ve OHAL’in kaldırılması başta olmak üzere, söz, basın, örgütlenme ve inanç özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve temel ve hak özgürlükleri güvenceye alacak laik, demokratik bir Türkiye için 24 Temmuz’da tüm işçi ve emekçileri Taksim Meydanı’na, darbeye de, tek adam, tek parti diktatörlüğüne de, OHAL’e de hayır demeye çağırıyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darbe girişimi sonrası tutuklananların sayısı 5 bin 613 oldu

SONRAKİ HABER

Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası’nda ilk düdük çaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...