23 Temmuz 2016 13:59

Patron Gemlik Gübre'de OHAL'i fırsata çevirdi

Gemlik Gübre'de patron TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine başlayan eylemleri OHAL gerekçesiyle engellemek istedi.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Darbe girişiminin ardınan ilan edilen OHAL’i fırsata çeviren patronlar işçilerin hak eylemlerini engellemek için kolları sıvadı. OHAL’in ilk günü Avcılar Belediyesi işçilerinin kurmak istediği direniş çadırı, OHAL gerekçe gösterilerek engellenmişti. Bu kez de Gemlik Gübre’de TİS görüşmesinin olumsuz sonuçlanması üzerine başlayan eylemler yine OHAL gerekçesiyle engellenmek istendi.  

DÜDÜKLÜ EYLEME OHAL ENGELİ

Gemlik Serbest Bölgede faaliyet gösteren Gemlik Gübre’de örgütlü Petrol İş Sendikasına üye 550 işçi adına patronla yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine 20 Temmuz çarşamba günü işyerine grev kağıdı asılmıştı. İşçilerin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde patronun tutumunu protesto etmek için işyerine giriş ve çıkışlarda düdüklü protesto etmelerine “OHAL var” denilerek patron tarafından engel olunmaya çalışıldı.

‘EYLEMLERİMİZ SÜRECEK’

Patronun fabrika güvenliğini kart basma yerine yönlendirerek, işyerine çalışmaya giden 16/24 vardiyasındaki işçilerin düdüklü protesto yapmaları halinde içeri alınmamaları yönünde talimat verdiğini söyleyen Petrol İş Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan, “Düdüklü protesto yapmamıza izin verilmiyorsa biz de işe girmiyoruz. Bugün işveren taleplerimize yanıt vermediği gibi işçileri de tahrik ediyor. Bu tür uygulamalarla işçileri yıldırmak istiyorlar. Biz de üç yıl önceki hak kayıplarımız karşılanana kadar mücadele edeceğiz. Olağanüstü hal durumunda işçi eylemi yapılmayacağına dair de bir ibare bulunmamaktadır. Valilikten böyle bir açıklama da gelmedi” dedi.

İŞÇİLER ENGEL TANIMADI

İşçiler patronun bu engelleme girişimine karşı fabrika önünde düdüklü protestolarına devam etti. Daha sonra patronun geri atması üzerine işçiler düdük çalarak fabrikaya girdi. İşçiler eylemlerinin bundan sonra ki süreçte de vardiya giriş ve çıkışlarında devam edeceğini söyledi. 

ÖNCEKİ HABER

Darbe iddiasıyla tutuklanan yarbay cezaevinde asılı bulundu

SONRAKİ HABER

Hava Harp Okulu bahçesinde mühimmat aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa