23 Temmuz 2016 13:40

Patrondan ‘Bunlar darbeci’ ihbarı 

Sahte rehber kullandığı için acentası basılan kişi polisi arayıp 'Bunlar darbeci' deyince TEM ekipleri İstanbul Rehberler Odasına gitti.

Paylaş

İstanbul Rehberler Odasının yasal yetkisi olan denetimleri esnasında sahte rehber kullandığı tespit edilen acenteye yaptığı işlemin ardından acente sahibi polisi arayarak ‘bunlar darbeci’ diye şikayette bulundu. Bunun üzerine emniyet, terörle mücadele ekiplerini harekete geçirerek İstanbul Rehberler Odasına gönderdi.

Turist rehberlerinin üyesi olduğu meslek odası İstanbul Rehberler Odasının (İRO) sahte rehber çalıştırdığını tespit ettiği bir turizm acentesine işlem yapması acente sahibini öfkelendirdi. Önce odayı ve odanın bağlı bulunduğu bir üst kurum olan Turist Rehberleri Birliğini (TUREB) arayarak tehditler savuran işyeri sahibi, ardından ‘Memlekette darbe var sizin yaptığınıza bakın’ dedi. Daha sonra polisi arayan işveren, odanın darbecilerin elinde olduğunu, darbecilere destek verdiğini söyleyerek şikayette bulundu. İşverenin bu şikayeti üzerine terörle mücadele ekipleri Odanın Cihangir’de bulunan binasına gitti. Olayın ardından rehberler hem acente sahibine hem de emniyetin kendilerine yaptığı muameleye tepki gösterdi. 

Toplumcu Turist Rehberleri de bir açıklama yaparak yaşananları kınadı. Açıklamada “Turist Rehberleri olarak üyeleri olduğumuz meslek odalarımızdan İstanbul Rehberler Odasının (İRO) yasaların verdiği yetkiye dayanarak yapıyor olduğu olağan denetimlerde, sahte rehber kullanmak suretiyle yasa dışı rehberlik hizmeti sağlayan, yasaları istediği gibi çiğneyebileceğini düşünen bir acentenin sahte rehberi hakkında işlem yapılmıştır. Bunun üzerine bahsi geçen acenteci, İRO’yu arayıp, bağlandığı oda temsilcisine ağır hakaretler etmiş ve ‘ülkede darbe oluyor, siz neyin peşindesiniz’ benzeri sözler sarf etmiştir” denildi. Acente sahibinin İRO ve tüm diğer odaların bağlı olduğu üst birlik olan TUREB’e de aynı şekilde hakaretler yağdırıp, tehditler savurduğu belirtilen açıklamada, “Emniyet birimlerini arayarak İRO’yu, darbe destekçisi, yasa dışı terör örgütü olarak ihbar etmiş ve yine emniyet teşkilatının terörle mücadele birimlerini yanıltarak harekete geçmelerini sağlayabilmiştir” denildi.

İŞVEREN BU CÜRETİ KİMDEN ALIYOR?

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “1618 sayılı yasa madde 10, a bendine göre rehber bulundurulması zorunlu olan bir tur organizasyonunda, bu zorunluluktan kaçan işveren, meslek örgütünü arayıp tehdit edecek cüreti kimden ve nereden almaktadır? Her krizi kendilerince fırsata çeviren işverenler olduğunu biliyoruz. ‘Siyasi konjonktür fırsatçılığı’ olarak da adlandırabileceğimiz bu zorbalığa karşı hangisinin başına böyle bir şey gelirse gelsin biz Toplumcu Turist Rehberleri olarak aynı zamanda fiilen üyeleri olduğumuz meslek örgütlerimizin yanında yer alacağımızı ve kendileriyle gereken her türlü dayanışmayı göstereceğimizi duyuruyoruz. Gazetecilerimizden sendikalarımıza, emek mücadelesinin tüm bileşenlerini bu zorbalığa ve fırsatçılığa karşı dayanışmaya davet ediyoruz.”  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saya işçisi Kaya: Olan yine işçiye, garibana oluyor

SONRAKİ HABER

Otomobil çarpan inşaat işçisi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...