23 Temmuz 2016 11:13

Özgür Gündem'de nöbeti Sinemacı Mehmet Kamik devraldı

Soruşturmalarla gündeme gelen Özgür Gündem gazetesindeki Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasını Sinemacı Mehmet Kamik devraldı.

Paylaş

Baskı ve soruşturmaların hedefindeki Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası sürüyor. Kampanyada nöbeti Sinemacı Mehmet Kamik devraldı. Gazetenin haber toplantısına katılan Kamik, gazete çalışanlarıyla birlikte gündeme dair tartışma yürütüp haber önerilerinde bulundu.

Dayanışma kampanyasına ilişkin konuşan Kamik, özgür basına dönük devam eden baskıların OHAL dönemi ile birlikte daha da keskinleşebileceğini söyledi.

Türkiye’de medyanın bir kısmının iktidarın elinin altında olduğunu, bir kısmının ise ekonomik ve siyası baskılara boyun eğip iktidarın sözcülüğünü üstlendiğini belirten Kamik, bunun haricinde habercilik yapmak isteyen basın kuruluşlarının ise baskılarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. 

Darbeye ve savaşa karşı güçlü bir demokrasi ağı oluşturması gerektiğini de vurgulayan Kamik, “Bunu da güçlendirecek en büyük unsur özgür basın olacaktır” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

JINHA Editörü Zehra Doğan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Tarım işçisi kadınların payı: Çocuk evlilik, çocuk işçilik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa