08 Mayıs 2012 10:28

Sagra işçileri ücret zammı ve ikramiye istiyor

Ordu’da kurulu olan fındık mamulleri üreten Sagra Fabrikası işçileri toplusözleşme süresinin uzaması üzerine greve hazırlanıyor.Fabrika sahibinin vefatı nedeniyle aksayan toplusözleşme için sendika işverene 20 Mayıs’a kadar süre tanıdı.Fabrikada örgütlü olan Tek Gıda-İş Şube Başkanı Ali Öne

Sagra işçileri ücret zammı ve ikramiye istiyor
Paylaş

Ordu’da kurulu olan fındık mamulleri üreten Sagra Fabrikası işçileri toplusözleşme süresinin uzaması üzerine greve hazırlanıyor.

Fabrika sahibinin vefatı nedeniyle aksayan toplusözleşme için sendika işverene 20 Mayıs’a kadar süre tanıdı.

Fabrikada örgütlü olan Tek Gıda-İş Şube Başkanı Ali Öner, “İşverenin vefatı nedeniyle görüşmeye katılan temsilciler karar veremiyordu. Artık aile içi hukuksal süreç tamamlandı. Bu zamana kadar dört oturum yaptık, bir sonuç alamadık. Kendilerine  20 Mayıs’a kadar süre tanıdık. Sorunu masada çözmek istiyoruz. 17-20 yıllık işçilerimiz net 722 lira alıyor. İkramiyeleri yok.

Yeni asgari ücret belirlemelerinde ücretler asgari ücretin altında kalacak. En önemli talebimiz ücret artışı yanında ikramiyelerdir. Fabrikada 516 kişi çalışıyor. 438 kişi toplusözleşme kapsamında bulunuyor.
İşçiler olarak greve hazırız. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Sözleşmeyi masada bitirmek istiyoruz” diye konuştu. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

F Tipi’nde kameraya avukatlardan suç duyurusu

SONRAKİ HABER

10 ilde 100 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...