08 Mayıs 2012 10:26

F Tipi’nde kameraya avukatlardan suç duyurusu

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Ankara 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde avukat görüş alanına takılan kameralara ilişkin suç duyurusunda bulundular.Adliye önünde bir araya gelen avukatlara seslenen ÇHD Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, Ankara 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde uygulamaya konulan kayı

F Tipi’nde kameraya avukatlardan suç duyurusu
Paylaş

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Ankara 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde avukat görüş alanına takılan kameralara ilişkin suç duyurusunda bulundular.

Adliye önünde bir araya gelen avukatlara seslenen ÇHD Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, Ankara 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde uygulamaya konulan kayıt sistemine tepki gösterdi.

Yılmaz, 5275 Sayılı İnfaz Kanunu’nun 59. maddesine göre “avukat ile görüşmenin konuşulanların duyulmayacağını  ancak güvenlik nedeniyle görülebileceği” belirtilmesine ve Türkiye’nin de taraf olduğu Avukatların Rolüne Dair Temel Prensipler Kuralı’nın 8. maddesinde “gözaltına alınan, tutulan veya hapsedilen herkesin bir avukat tarafından vakit geçirilmeden ziyaret aedilmesi, sansüre uğramadan tam bir gizlilik içinde görüşebilmesi için yeterli imkânlar, zaman ve kolaylıkların sağlanması” yönündeki ifadelere dikkat çekti.

Tüm bu hükümlere rağmen hayata geçirilen uygulamanın “tam bir hukuk tanımazlık ve aymazlık olduğunu” dile getiren Yılmaz, “avukatların sır saklama yükümlülüğünü, avukat müvekkil görüşmesinin mahremiyetini ihlal eden bu uygulamadan derhal vazgeçin” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnce’den Erdoğan’a: Kemal Abi şimdi nerde?

SONRAKİ HABER

Sagra işçileri ücret zammı ve ikramiye istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...