08 Mayıs 2012 10:18

İnce’den Erdoğan’a: Kemal Abi şimdi nerde?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bugüne kadar makam uğruna hangi yol arkadaşlarını harcadın Sayın Başbakan?” diye sordu.Yazılı bir açıklama yapan İnce, Gürsel Tekin’in MYK’dan istifa etmesine yönelik Başbakan Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. Başbakan’ın, “B

İnce’den Erdoğan’a: Kemal Abi şimdi nerde?
Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bugüne kadar makam uğruna hangi yol arkadaşlarını harcadın Sayın Başbakan?​” diye sordu.

Yazılı bir açıklama yapan İnce, Gürsel Tekin’in MYK’dan istifa etmesine yönelik Başbakan Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. Başbakan’ın, “Biz birileri gibi makam uğruna, iktidar hırsı uğruna yol arkadaşlarını harcayan siyasetçilerden değiliz” açıklamasında bulunduğunu ifade eden İnce, “Bu sözler, ‘Alır o 6 Bakanı kapı önüne koyarım’ diyen bir Başbakanın söyleyebileceği sözler değildir.” dedi. İnce, şöyle devam etti: “Başbakanın yürüdüğü yolda yol arkadaşlığı yaptığı kişileri hangi kavşaklarda harcadığını çok iyi biliyoruz. 28 Şubat kavşağında hocasını satan bir Başbakanın bu sözleri söyleyebiliyor olması hafıza kaybının en açık göstergesidir. Başbakan ile birlikte yola çıkan, partinin tüzüğünü yazan Ertuğrul Yalçınbayır Cargill kavşağında mı harcandı?

Abdüllatif Şener Özelleştirme İdaresi, Galataport ve Ofer kavşağında mı harcandı? Ya Kemal Abi? Ofer kofer tanımam diyen Kemal Abi nerde şimdi? Ali Coşkun, Nevzat Yalçıntaş, Dengir Mir Mehmet Fırat, Erkan Mumcu, Kürşat Tüzmen, Osman Pepe, Hilmi Güler, Zeki Ergezen şimdi neredeler?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Halkların Kardeşliği sergisine faşist saldırı

SONRAKİ HABER

F Tipi’nde kameraya avukatlardan suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...