22 Temmuz 2016 19:40

GÖP: Özgürlükler genişletilmeli

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) olağanüstü hale dair yazılı bir açıklama yayımladı.

Paylaş

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) olağanüstü hale dair yazılı bir açıklama yayımladı. GÖP açıklamasında “Darbeleri önlemenin en etkin yolu özgürlüklerin genişletilmesidir” dedi.

GÖP “Görülüyor ki, hırsları akıllarının üzerinde kimi silahlı grupların darbe hevesleri, kolay kolay tükenmiyor. Son askeri darbe girişiminde de yine yüzlerce insanımız öldü, yüzlerce yaralımız var. Askeri darbenin hemen ardından iktidar, Anayasa’nın 120. maddesine dayanarak ülkenin tümünde olağanüstü hal uygulamasını başlatmıştır. Biz GÖP bileşenleri diyoruz ki! Darbeleri önlemenin en etkin yolu özgürlükleri genişletmektir” dedi. 

“OHAL uygulamasıyla bireyin temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı, düşünceyi ifade özgürlüğünü yok edici, halkın haber alma, bilgilenme hakkını ortadan kaldıracak önlemlere başvurulmaması en büyük dileğimizdir” diyen GÖP, özellikle kamu yayıncılığı yapan kuruluşlarda gerçek suçluların yanında sırf muhalif oldukları için bazı gazetecilerin de görevden uzaklaştırılmalarının doğru olmadığını vurguladı. 

GÖP açıklamasına şöyle devam etti: “Umuyoruz ki, iktidarla OHAL yasasını uygulamakla yükümlü olan kolluk güçleri bu evrensel kuralları dikkate alacaklardır. Türkiye’nin bundan sonra en çok kardeşliğe, barışa gereksinimi vardır. Bizler GÖP bileşenleri olarak her zaman çağdaş demokrasinin, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkeleri yanında olduk. Amacı ne olursa olsun, hangi ideolojiye dayanırsa dayansın, darbelerin tarihte hiçbir toplumu aydınlığa çıkardığı görülmemiştir.

Gazeteciler olarak her zaman doğru bildiğimizi yazmayı sürdüreceğiz. Kamuoyunu habersiz bırakmamaya özen göstereceğiz. Artık insanımızı ırkçı saiklerle birbirine düşürenlere geçit verilmemesi, iktidardan en büyük beklentilerimizden biridir. Türkiye halkı çağdaş demokrasiye layıktır ve bunun için de gereken her önleme omuz vereceğimiz açıktır.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Genco Erkal ve Tülay Günal, ‘darbeye hayır’ pankartı açtı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Belki bugün de doğru şeyler söylüyoruzdur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...