22 Temmuz 2016 19:24

Genco Erkal ve Tülay Günal, ‘darbeye hayır’ pankartı açtı

“Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” galasında Genco Erkal ve Tülay Günal izleyenleri “Darbeye Hayır” pankartı ile selamladı.

Paylaş

Genco Erkal’ın, açık hava tiyatrosuna dönüştürdüğü tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde sahnelenen yeni oyunu “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” galasında da büyük alkış aldı. 21 Temmuz 2016, Perşembe akşamı, Leman Sam, Özgür Çevik, Alper ve Pınar Saldıran, Arif Erkin, Şebnem Özinal, Tijen Par, Tilbe Saran gibi ünlü isimlerin ve tiyatroseverlerin katılımıyla gerçekleşen galada; Genco Erkal ve Tülay Günal izleyenleri “Darbeye Hayır” pankartı ile selamladı.

Genco Erkal; yeni müzikli oyunu “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”le, Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde galaya katılan misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. Usta oyuncu, yeni oyunu ve açık hava tiyatrosuna dönüştürdüğü yeni sahnesiyle izleyenleri bir kez daha kendisine hayran bıraktı. 
Tülay Günal ve Genco Erkal’ın birlikte rol aldığı oyun, 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktasını, Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i güneşin sofrasında bir araya getiriyor. İki ozan “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”te; iki yüz kişilik açık hava tiyatrosunun tarihi ortamında keyifli bir müzikal söyleşiye koyuluyorlar. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustaların eserleriyle, izleyiciyi de bu sözlü-müzikli oyunlarına davet ediyorlar.

Tülay Günal ve Genco Erkal; dünyanın hâl-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar. 

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyuna; piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksofonda Çağdaş Engin eşlik ediyor. 

“Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu; her hafta perşembe, cuma ve cumartesi akşamları Moda Caddesi üzerindeki İstanbul Kadıköy Lisesinin içinde bulunan tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde izlenebilir. Başlama saati 21.00 olan oyuna ait biletler; Biletix’ten ve mekanın gişesinden temin edilebilir. (KÜTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Batı ikircikli tavırlarla parantez içi kınamalar yapmasın'

SONRAKİ HABER

GÖP: Özgürlükler genişletilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...