22 Temmuz 2016 19:19

'Batı ikircikli tavırlarla parantez içi kınamalar yapmasın'

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde, Meclis'in bombalanan bölümlerinde incelemelerde bulunmak üzere gittiği TBMM'de konuştu. 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi sırasında bombaların hedefi olan TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Resmi ziyaretlerde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı özel ziyaret olması sebebiyle polislerden oluşan Meclis Tören Mangası karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bombaların Meclis'e verdiği hasarı inceledikten sonra tören salonunda konuşma yaptı. 

'CEP TELEFONUYLA TELEVİZYONA BAĞLANIP MİLLETİ MEYDANLARA ÇAĞIRMAM HESAP DIŞI BİR ADIMDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hasar gören parlamento binasını görünce büyük bir hüsran yaşadığını belirterek şunları söyledi: 

"Parlamento binamızı gezerken Meclisimizin düştüğü bu hali görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım diyebilirim. Bu teşebbüste bulunanların, bu milletin evladı olması mümkün değil. Bunlar sadece askeri kılık kıyafet içerisinde buna bürünmüş, açık ve net teröristlerdir. Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAEŞ'i, PYD'yi biliyorduk. Fakat bunların tanımı farklıydı. Ne diyorlardı bunlar aynı zamanda dini bir grup, eğitimle uğraşırlar, bunların silahla işi yok. Bunların silahla olan işi, diğerlerinden daha farklı bir şekilde. Bunlar milletin vermiş olduğu vergilerle, parayla, elde ettikleri silah, uçak, helikopter, tankı, topu millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar. Bunların Pensilvanya'daki temsilcisi, yöneticisi şimdi oradan sürekli meydan okuyor kendine göre. Tabi bir taraftan da Türkiye'den kaçıp çiftliklerinde buluştukları kişilerle, aynı zamanda Avrupa'daki çeşitli ülkelerdeki sığıntılarla beraber burayı izlemeye kalktılar. Hamd olsun bekledikleri neticeyi alamadılar. Bunlar, dini bildiklerini zannediyorlar. Ama bir şeyin farkında değiller. En büyük hesap sahibinin, hesap edicinin Allah olduğunu bunlar hesap dışı tutmuşlardır. Şimdi işte o hesap tecelli etti. Kendilerine göre koordinatlar istediler, tutmadı. Burası milletin meclisi. Siz milletin temsilcilerini, milleti vurmaya kalktınız. Onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla, cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman meydanlara milletimizi davet ettiğim andan itibaren milletim meydanlara yürüdüyse, bunların bu hesabının dışındaki adımdı. Ve buraya yapılan o saldırıydı. Bakın her akşam oluyor ve bu çağrıda bulunuyorum. İkinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle beraber vereceğiz. Ama biraz sabır. Çünkü bu öyle bir virüs ki; kazınması gerek. Bazen bu kazımalar bile yetmez. Hiç ummadığınız yerden tekrar üreyebilir. Bunu milimize etmek zorundayız ki; yolumuza emin şekilde yürüyelim." 

'BATI İKİRCİLİKLİ TAVIRLARLA PARANTEZ İÇİNDE KINAMALAR YAPMASIN'

Erdoğan, "Bunlar bukalemuna saygısızlık olur, ondan öteler. Gördüğümüz hal, dünyaya bir örnektir aslında. Batı gerçekten demokrasiye inandığını savunuyorsa, bize sağdan soldan ikircikli tavırlarla parantez içinde kınamalar yapmasın. Biz şu anda Dışişleri vasıtasıyla tüm dünyaya bu tablonun videolarını göndereceğiz. Temenni ederim ki; bunları gördükten sonra halkın oylarıyla iktidar olmuş bir hükümete, halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına, cumhura kolay kolay çıkıp da diktatör demezler. Ben milletimi çok ama çok iyi tanıdığımı zannediyordum. Şu olayda benim milletim dünyaya bir örnek çizmiştir. Ve benim milletim, tankların karşısında dimdik durmuş, kadını, erkeği, çocuğuyla hepsi şehadete yürümüştür. Ve Esenler'deki hanımefendinin beyiyle, evlatlarıyla görüştüm. Söyledikleri tek şey vardı, 'yolunuz yolumuzdur. Biz annemizi kaybettik ama yine bu yolda mücadeleye devam edeceğiz.'" 

'SİLAHLI KUVVETLERİMİZDE BU YAMYAMLARA ALDANMAYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Ordu içerisinde darbecilere aldanmayan askerele teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birçok virüsler dolaşıyor. İkinci etabı gelecek, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa, hepsiyle beraber gelin. Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceden bugüne meydanlar geometrik artıyor. Ve daha kararlı şekilde devam edecektir. Şimdi bu hesabı iyi yapmayanlar, bundan sonra iyi düşünmeli. Bu vesileyle silahlı kuvvetlerimizin bu adilere, alçaklara, yamyamlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Aynı şekilde polis teşkilatımızın aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Aynı şekilde istihbarat teşkilatı, bakanlıklarımızın aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Ve şuna da inanıyorum, Allah' ın izniyle çoğu gitti azı kaldı. Çok önemli bir kapı açıldı şu anda. Ve yargının bu süreçte bu kadar yoğun çalışması, demokratik hukuk devleti içerisinde anayasaların yasaların kuralları neyse bunları süratli bir şekilde işleterek karara varması bizim için mutluluktur" açıklamasında bulundu. 

'ŞİMDİ ADALET ÇALIŞIYOR'

Gecikmiş adaletin adalet olmadığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları bu kadar çok kişiyi içeri almak doğru mu, diyor. Şimdi adalet çalışıyor. Niye? Çünkü gecikmiş adalet adalet değildir. Hep biz bunu bekledik. İşte şimdi oluyor. Aynı şekilde tüm güvenlik güçlerimiz, her an teyakkuz vaziyette, tedbirlerini almış, ülkemizde milletin güvenliğini, ülkemizin normalleşme sürecini en iyi şekilde sağlamaya çalışıyor" dedi. 

'OHAL ÇIKTI DA MİLLET MARKETLERİ BOŞALTIP EVİNE Mİ GİTTİ?'

OHAL kararına ilişkin olarak Erdoğan, "Dün OHAL yasası parlamentomuzdan geçti. Destek veren tüm milletvekili arkadaşlarıma siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bunu önemsiyorum. Tabi bunun içinde kanun hükmünde kararnamelerle 3 aylık süreç var. Bu süreç çok önemli. Fakat birileri bunu farklı yere çekmenin gayreti içindeler. Hükümetimiz yetkilileriyle yaptığımız konuşmalara bir konu çok önemli. OHAL yasası çıktı, çıktı da millet evine mi koştu, marketleri boşaltıp evine mi gitti, yoksa tam aksi millet evlerinden çıkıp meydanlara mı koştu? Burası önemli. Eskiden OHAL ilan edildiği zaman vatandaş marketleri, bakkalları boşaltır, evine stok, depolama yapardı ama şimdi tam tersi oldu. Çünkü bu OHAL yasası alışılmışın dışında. Aksine demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma sürecidir. Süratle yasaların çıkarılması ve inşallah parlamentomuzun şu süreci iyi işletmesi ve bir an önce FETÖ'cü ve diğer terör örgütlerinden devletimizin kurumlarının hızla arındırılması olayıdır" ifadelerini kullandı. 

'FAİZLERİNİZİ DÜŞÜRÜN, BİRAZ AZ KAZANIN'

Ekonomiye ilişkin de konuşan Erdoğan, "Burada istismarı yapılan bir konu daha var. Ekonomi çöker. Ekonomi çökmez. Şu anda idarede hükümetimiz var. Silahlı kuvvetler filan kendi görevleri neyse onun başında, polisimizde öyle. Peki anormal olan ne? Yatırımlarımız devam ediyor. Buradan finans sektörüne sesleniyorum. Faizlerinizi düşürün. Bu vatana hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı sizin vereceğiniz ucuz krediyle bu ülkede daha farklı adım atabilsin. OHAL ilan edildi diye bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere sesleniyorum. Böyle yanlış bir uygulamanın içinde olanlar bilsinler, bunların tepesine devletimiz hükümetimiz biner. Normal şartlar neyse devam edecektir. Gıda maddesinde artış yapalım, akaryakıtta artış yapalım. Türkiye'de bir anormallik yok ki. Bizim akaryakıtta sıkıntımız mı var?" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ENKA konserlerini erteledi

SONRAKİ HABER

Genco Erkal ve Tülay Günal, ‘darbeye hayır’ pankartı açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...