08 Mayıs 2012 10:16

Halkların Kardeşliği sergisine faşist saldırı

İstanbul Üniversitesi'nde "Halkların kardeşliği" sergisi açan öğrencilere provokasyon çıkaran ülkücülerin ardından, polis müdahale etti. Müdahale sırasında bazı öğrenciler yaralanırken en az 4 öğrenci de gözaltına alındı.İÜ Beyazıt Kampüsü'nde Türk Ocağı ve İstanbul &

Halkların Kardeşliği sergisine faşist saldırı
Paylaş


İÜ Beyazıt Kampüsü'nde Türk Ocağı ve İstanbul Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Bir düşünce hareketinin 100 yılı Türk Ocakları" sempozyumuna tepki olarak açılan "Halkların kardeşliği" sergisine polis müdahale etti.

Üniversite öğrencileri tarafından "ırkçılığa" karşı açılan sergide; Sivas, Maraş ve Uludere gibi katliamların fotoğraflarının yanı sıra Hitler ve Mussolini gibi faşizm ile özdeşleşen isimlerin fotoğrafları da yer aldı.

Alınan bilgilere göre, devrimci ve demokrat öğrencilerin açtığı serginin yanına gelen ve ülkücü olduğu belirtilen bir kişi, sergiyi açan öğrenciler laf atarak, provokasyon çıkardı. Ülkücü olduğu belirtilen kişiye öğrencilerin tepki göstermesinin ardından, üniversite de hazır bekletilen çevik kuvvet polisleri, öğrencilere müdahale etti. Müdahale sırasında en az 4 öğrencinin gözaltına alındığı bildirilirken, bazı öğrencilerin de yaralandığı kaydedildi.

Müdahale sonrası öğrencilerin tepkisi üzerine, polislerin üniversiteden çıktığı öğrenildi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mamak’ta parklar tehlike saçıyor

SONRAKİ HABER

İnce’den Erdoğan’a: Kemal Abi şimdi nerde?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa