22 Temmuz 2016 18:04

Nusaybinliler: OHAL fiiliydi resmi oldu

Nusaybin'de halk ülke genelinde ilan edilen OHAL’in bir anlam ifade etmediğini fiili uygulanan OHAL'in resmileştiğini dile getirdi.

Paylaş

Nusaybin’de aylardır devam eden sıkıyönetim uygulamalarının kaldırılmasını beklerken ülke genelinde ilan edilen OHAL’in bir anlam ifade etmediğini belirten ilçe halkı, “Çünkü Kürdistan topraklarında 40 yıldır OHAL var. İlan ederek sadece resmileştirdiler” dedi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta ilan edilen sıkıyönetim uygulamaları ile birlikte göç etmek zorunda bırakılan halk, batı metropolleri yerine kentin farklı ilçe ve köylerine yerleşerek yasağın kaldırılacağı günü bekledi. Mardin Valiliğinin 19 Temmuz’da kısmi olarak kaldırılacağı yönünde yaptığı açıklamaya rağmen yasağın hâlâ devam ettiği ilçede halk, OHAL’in yaşananları daha da derinleştireceği kaygısı yaşıyor.

Yasağın kaldırılmasını dört gözle bekleyen yurttaşlardan 4 çocuk annesi Bihevok Akçakale, “Bir açacağız diyorlar, bir açmayacağız diyorlar. Evlerimize dönmek istiyoruz. Çünkü gerçekten insan kendi toprağı dışında yaşayamıyor. Ayın 19’unda açılacağını söylediler ama açmadılar. Biz günlerdir onu bekliyorduk. Milleti yarı yoldan döndürdüler” dedi.

Yasağın sona erdirilmesini beklerken bir de üstüne OHAL’in ilan edildiğini söyleyen Akçakale, şunları söyledi: “Tutuklamaların, gözaltına alınmaların, ölümlerin bitmesini istiyoruz. Ama OHAL’in ilan edilmesiyle, anlaşılan daha da arttıracaklar. Artık televizyon dahi izlemek istemiyoruz.”

Bölge’deki yasaklara dikkat çeken Abdulselam Seçmen ise “OHAL’in ilan edilmesi bizim için anlam ifade etmiyor. Çünkü Kürdistan topraklarında 40 yıldır OHAL var. İlan ederek sadece resmileştirdiler” dedi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sayıştay'da 108 kişi görevden alındı

SONRAKİ HABER

SGK’de ‘Dombra’ ve mehter marşı dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...