22 Temmuz 2016 15:53

Patron OHAL’i bahane edip TİS eylemini englemeye çalıştı

Gemlik Gübre’de patron, Petrol-İş Sendikasına üye işçilerin TİS eylemlerini 'OHAL var' diyerek engellemeye çalıştı.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Gemlik Serbest Bölgede faaliyet gösteren Gemlik Gübre’de örgütlü Petrol-İş Sendikasına üye 550 işçi adına patronla yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine 20 Temmuz Çarşamba günü işyerine grev kağıdı asılmıştı. İşçilerin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde patronun tutumunu protesto etmek için işyerine giriş ve çıkışlarda düdüklü protesto etmeleri  ‘OHAL var’ denilerek patron tarafından engelllenmeye çalışıldı.

‘EYLEMLERİMİZ SÜRECEK’

Patronun fabrika güvenliğini kart basma yerine yönlendirerek işyerine çalışmaya giden 16/24 vardiyasındaki işçileri düdüklü protesto yapılırsa içeri alınmamaları yönünde talimat verildiğini söyleyen Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan; “Düdüklü protesto yapmamıza izin verilmiyorsa biz de işe girmiyoruz. Bugün işveren taleplerimize yanıt vermediği gibi işçileri de tahrik ediyor. Bu tür uygulamalarla işçileri yıldırmak istiyorlar. Biz de üç yıl önceki hak kayıplarımız karşılanana kadar mücadele edeceğiz. Olağanüstü hal durumunda işçi eylemi yapılmayacağına dair de bir ibare bulunmamaktadır. Valilikten böyle bir açıklama da gelmedi” dedi.

İşçiler patronun bu engelleme girişimine karşı fabrika önünde düdüklü protestolarına devam etti.  Daha sonra patronun geri atması üzerine işçiler düdük çalarak fabrikaya girdi. İşçiler eylemlerinin bundan sonra ki süreçte de vardiya giriş ve çıkışlarında devam edeceklerini söyledi.
 

ÖNCEKİ HABER

Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası başlıyor

SONRAKİ HABER

BTS üyesi iki kişi görevden uzaklaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...